11/25/2017

Miksi myyn hevosiani? Olenko lopettamassa?

Kuten moni tietääkin, olen lyhyen ajan sisällä myynyt kolme hevosta; Nipsun, joka ehti olla tallissa vain lyhyen aikaa ja pitkäaikaisemmat asukkaat Rockyn ja Dustin. Dustin myin instagramissa ja Rocky oli talvimyynnissä. Etenkin videon (My weekend) alle sain muutamia kommentteja siitä, olenko lopettamassa tai lopettanut kepparit?
Ei. En ole lopettanut tai lopettamassa.

Rele-niminen ori , joka asui tallissa vuonna 2015.

Miksi sitten myyn hevosiani?
Suurin syy on yksinkertainen: en ole enää reiluun vuoteen ratsastanut keppihevosilla. En näe järkeä siinä, että minulla on tallisa kymmenkunta keppihevosta, jotka vaan lojuvat tyhjänpantteina telineessään. Koska ratsastan aniharvoin, niin joillain hevosilla saattaa tulla monen kuukauden tauko. Haluan, että hepat pääsee aktiivisempaan kotiin, eikä ylimääräinen raha ole koskaan pahitteeksi - ainakaan kun on oma auto.
Mitä sitten, vaikken ratsastakaan keppareilla? Enkö silti voisi pitää hevosia? Tällä hetkellä tallissani on seitsemän hevosta ja hirveä määrä varusteita. Haluaisin jotain siisteyttä ja järjestystä talliini ja hevosiini. Varusteita roikkuu joka paikassa, niin, ettei ne meinaa mahtua edes naulakkoihinsa. Voitte kuvitella, jos yhdellä hevosellani on keskimäärin 5-10 varustetta, niin minkälainen määrä kokonaisuudessaan on. :'D

Mestena- niminen tamma vuodelta 2014.

Mulla on aina ollut unelma pienestä tallista. Tai no ei ihan aina. Alussa halusin ison tallin ja mahdollisimman monta hevosta. Parhaillaan tallissani on ollut yli 30 hevosta. Suunnilleen neljä vuotta haaveena on kuitenkin ollut pieni talli. Viitisen hevosta on jotenkin tuntunut aina sopivalta määrältä minulle. En kuitenkaan ole koskaan päässyt siihen.

Aionko siis myydä muita hevosiani? Entä ketkä aion pitää tallissa?
Jupi, Tuikku ja Poju tulevat varmasti pysymään tallissani. Myös Nadian ja Jokerin jääminen on aika varmaa. Tiikerin ja Sashan myymistä olen harkinnut. Ajattelinkin, että voisin myydä ne kenties ennen joulua tai sitten vasta ensi vuonna. Todennäköisempää on, että ne tulisivat myyntiin vasta tammikuussa. En kuitenkaan ole vielä varma niiden myymisestä. Jos Tiikerin ja Sashan myyn, niin jäisi talliin vain itse tekemiäni hevosia ja Tuikku. Tai no onhan Tuikku tehty mun kaavalla ja ompelin sentään vähän sen kaulaa, mutta silti.
Joka tapauksessa tältä kuulostaisi ideaali hevoskatraani.

Jos pitäisi laittaa hevoset tärkeysjärjestykseen, olisi järjestys tälläinen:
1. Jupi
2. Tuiku
3. Poju
4. Nadia
5. Jokeri
6. Sasha
7. Tiikeri

Mörkö, joka asui tallissa 2014 eteenpäin.

Katsotaan, pääsenkö tuohon viiden hevosen haaveeseeni milloinkaan. :'D Olisi muuten kiva kuulla, kuinka monta keppihevosia lukijoillani on, joten kommentoi alas hevosmääräsi. :)

Ajattelin tehdä postauksen, johon kokoaisin kaikki tallissa vuosien aikana asuneet hevoset kuvan kera. Miltä kuulostaa, haluaisitteko tietää, millaisia hevosia mulla on ollut? 

20 kommenttia:

  1. Anonyymi11/25/2017

    Olet viimeaikoina kehittynyt kirjoittamisessa jotenkin tosi paljon. Nykyään sinun postauksia on kiva lukea, kun teksti on mielenkiintoisempaa. Postaus sinun vanhoista hevosista olisi kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kun ajattelin että on tylsää, jos kirjoitan asiatyylillä. 😅 Kiitos palautteesta, jatkan siis tätä nykyistä tyyliä. 😊

      Poista
    2. Anonyymi11/27/2017

      Olen ihan samaa mieltä! Näitä postauksia lukee niin mielellään ja ennen kun on edes vanhaa lukenut niin odottaa jo uutta postausta. Itselläni tallissa on seitsemän hevosta, ja kaikki käytössä. Hevoset ovat kyllä vaihtuneet näiden vuosien aikana, mutta määrä on pysynyt aina samana. Minusta ideaali määrä on alle seitsemän. Voisitko joskus tehdä postauksen siitä, että millon alotit kepparit ja miks aloitit, mikä on motivoinu jatkamaan, mutta miks et enää ratsasta. Ja esim. se päiväkirja tyyppinen postaus Nadian näkökulmasta oli kans tosi kiva, että jos sille sais jatkoa.😊

      Poista
    3. Kiitokset kommentista ja ehdotuksesta. 💕
      Syytä, miksi en enää ratsasta olen selittänyt jo useammassa postauksessa. 😂
      Olinkin jo melkein unohtanut tämän päiväkirjajutun. Täytyy tehdä jatkoa sille. 👍🏻

      Poista
  2. Meidän tallissa asustelee 10 ponia, joista 7 on mun omia

    VastaaPoista
  3. Mun tallissa on 6 hevosta ja yks on sun tekemä se on aivan ihana ja ❤❤

    VastaaPoista
  4. Minulla on tällä hetkellä juurikin 5 keppihevosta! :,D

    VastaaPoista
  5. Anonyymi11/26/2017

    Meidän tallissa asuu tällä hetkellä yhdeksän hevosta, kuus on mun omia ja loput mun siskon. Mulle on tuloillaan seittemäs heponen.

    VastaaPoista
  6. Anonyymi11/26/2017

    Minulla on tällä hetkellä kaksi omaa hevosta ja yksi yp hevonen. 😍

    VastaaPoista
  7. Anonyymi11/26/2017

    Varmaan yhteensä 30! Mutta aktiivisessa käytössä 5-10

    VastaaPoista
  8. Toi oli tosi hyvä idea! Itelläni on vähän päälle kymmenen heppaa. Kaikilla ei ole edes keppiä ja aktiivisessa käytössä on 4. Tosin mulla on vielä suunnitteilla yks aikuinen heppa, varsa ja aasi.

    VastaaPoista
  9. Anonyymi11/26/2017

    Hyvä idea minulla on noin 13 hevosta ja
    ja kaikilla en kyl edes ratsasta

    VastaaPoista
  10. Anonyymi11/26/2017

    3 siks voisin ostaa saahan :ta tiikerin kun myyntiin tulee jos tulee

    VastaaPoista
  11. Anonyymi11/27/2017

    Juu, olisi kiva tietää minkälaisia hevosia tallissasi on asunut :) Mielestäni sellainen postaus olisi kiva!

    VastaaPoista
  12. Anonyymi11/28/2017

    Tallissa on tällä hetkellä 9 hevosta joista 2 on ylläpitohevosia!💓

    VastaaPoista
  13. mulla 4 hevosta, ja olen varsin tyytyväinen määrään. Jos kuitenkin toive toteutuu, niin jouluna liittyy joukkoon myös yksi sun tekele

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenet/minkä hepan olet ostamassa ja keneltä?:3
      Jos olet tilaamassa niin huomaathan, että joululahjaksi tilatut hevoset pitää tilata viimeistään 30.11.

      Poista
  14. Anonyymi11/29/2017

    Itselläni on 3 hevosta ja se on kyllä tosi mukava määrä. Toisaalta oon kyllä varmaan heti, kun myyt Tiikerin niin ryntäämässä katomaan et eihän se oo vielä menny. xD

    VastaaPoista
  15. Anonyymi11/29/2017

    Minulla on 11 hevosta, mikä on mielestäni hyvä määrä. Et ole ainoa, minunkin haavena ois viiden hevosen haave, mutta kaikki hevoseni ovat niin tärkeitä!
    Todellakin kiinnostaisi! Musta ois tosi kiva et tekisit semmosen postauksen.
    -shetlanninponi1

    VastaaPoista
  16. Anonyymi12/08/2017

    Mulla on yhteensä 20 heppaa mut osa ei oo kauheen aktiivisia xD

    VastaaPoista