11/20/2017

Arki Kht Chiarossa 2015 vs nyt

2015 vuonna vastasin sähköpostiini lähetettyyn kyselyyn, joka olisi pitänyt tulla keppihevosblogiin. Sitä ei kuitenkaan koskaan taidettu julkaista, tai sitten se meni multa täysin ohi. Tiedostoja selatessa, tuli tämä kysely vastaan ja ajattelin, että voisin julkaista sen. Vertailun vuoksi lisään noiden vuoden 2015 vastausten lisäksi myös ajankohtaiset vastaukset. :D


Tilaushevonen vuodelta 2015.

Onko keppihevostallisi arki toistuvaa vaiko monesti vaihtelevaa?
-Vuonna 2015 vastasin: Kesäisin tallini arki on aika toistuvaa, mutta teen joskus jotkin asiat hieman eri tavalla tai eri kellonaikaan, joten täydellistä rutiinia tallillani ei ole. Muina vuodenaikoina arki on hyvinkin paljon vaitelevaa, sillä pidän hevosiani ainoastaan kesäisin ulkotallissa ja pyrin siihen, että ne pääsevät silloin tiettyihin aikoihin ulkoilemaan. Muihin vuodenaikoihin hepat majailevat sisätallissa, enkä vielä ainakaan ole saanut tehtyä ympärivuotisia tarhoja, joten hevoset ovat vain harvoin ulkona. Kesä on myöskin ainoa vuodenaika, jolloin ruokin hevosiani  joskus; yhdestä kolmeen kertaa päivässä.

-Vastaukseni nyt: Tallillani ei ole enää aikoihin ollut mitään arkea/rutiinia, hevoset vain majailevat telineessään. En enää ratsasta niillä, muuta kuin harvoin kavereiden kanssa ja vielä harvemmin yksin. Suurin piirtein kerran kuussa tai kahdessa tulee tehtyä jollekin hevoselle uusi/uusia varusteita tai myytyä joku hevonen. Nykyisin ratsastan suurin piirtein kerran kuussa.
Nyt voisikin puhua pikemmin muusta keppihevosiin liittyvästä arjesta kuin tallin arjesta. Tilaushevosia edistän kouluviikoilla joka toinen päivä, viikonloppuna molempina päivinä. Blogipostauksia luonnostelen joka viikko, julkaisemaan pyrin kerran kahden viikon kuluessa. Instagramiin yritän julkaista noin kerran viikossa.

Myös tässä kuvassa on tilaushevonen viime vuosilta.

Ratsastatko monta kertaa viikossa eri hevosia vai harjoitatko joka viikko samaa hevosta?
-2015: Aktiivisinta aikaa on kesä ja syksy, jolloin ratsastan suunnilleen joka päivä, joskus jopa pari kertaa päivässä, aina eri hevosilla. Talvella ja keväällä en ole niinkään aktiivinen, mutta ratsastan silloinkin vähintään kaksi kertaa viikossa. Minulla on käytössä ratsastuslista, jonka mukaan sitten liikuttelen hevosia, jottei käy niin, että ratsastan kolme kertaa viikon aikana samalla hevosella ja jollain toisella en olekaan mennyt kolmeen viikkoon. Eli harjoitan eri hevosia viikossa.

-2017: Periaatteessa nyt kun tallissani on seitsemän hevosta, ne saisi jaettua niin, että yksi hevonen aina tietylle päivälle. Voisi joskus huvin vuoksi pitää viikon, jolloin oikeasti ratsastaisin kaikki hevoset läpi pitkästä aikaa viikossa. :3
Mutta itse vastaukseen: en ratsasta joka viikko, mutta silloin kun ratsastan, valitsen hevosen, jolla en ole mennyt viimeksi. Niihin aikoihin kun ratsastin, hevoset vuorottelivat aina.

Tilaushevonen ja myyntisuitset (yhä myynnissä) tältä kesältä.

Miten valmistaudut kisoihin ja valmennuksiin? Toimitko harrastuksessa enemmän URL vai IRL puolella?
2015: Kesäisin ja syksyisin on enemmän toimintaa IRL puolella, mutta talvella ja keväällä toiminta on aktiivisempaa URL puolella.
Kisoihin valmistaudun jatkamalla normaalia tallin arkea, mutta harjoitutan kisahevosta/-hevosia vähintään kerran viikossa, eli enemmän kuin muita. Valmennuksissa en ole vielä toistaiseksi käynyt, mutta niihin valmistautuisin varmaankin verrytelemällä ja venyttelemällä parina päivänä, ettei valmennuksen jälkeen olisi paikat jumissa. Sama koskee myös kisoihin valmistautumista.

2017: En enää kisaa ja valmennuksissa käyn tosi harvoin. Viime vuonna vielä kisasin, mutta en siltikään harjoitellut juuri mitenkään kisoihin. Toki jos kisoissa oli kür niin kävin kerran pari ratsastamassa ja valitsin samalla sopivan musiikin miettien samalla ohjelmaani. Harjoitteluksi riitti, että kävin ratsastamassa kisaviikolla vähintään kerran.
Näin ollen on toiminta aktiivisinta URL-puolella; instagramissa, blogissa ja youtubessa. Toki tilaushevosia teen säännöllisesti.

Tämän pitäisi olla hyvin selventävä vastaus siitä, mitä tallini arkeen nykyisin kuuluu, eikö vain? :D Mitä mieltä olitte tästä postauksesta?

4 kommenttia:

 1. Anonyymi11/22/2017

  Tosi kiva! Mukava tietää, minkälaista arkesi oli ennen ja nykyään.

  -shetlanninponi1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että tykkäsit! :D Jep, arki on tosiaan vähän muuttunut xD

   Poista
 2. Anonyymi11/22/2017

  Oli kiva postaus, opin paljon uutta tallistasi.

  -Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva kuulla. Musta välillä tuntuu, että jauhaisin samoja asioita uudestaan ja uudestaan, joten hyvä jos oli jotain, mitä et jo tiennyt. :)

   Poista