10/01/2014

Kehitykseni keppihevosten tekemisessä

Ensimmäiset keppihevoseni tein vuonna 2005, jolloin tallin toiminta virallisesti alkoi (aiemmin oli siis ollut kaupan keppareita)
(vasemmalla Zivago & oikealla Salmiak, molemmat myyty)
Sukkakeppareita tein yhteensä noin 15


Varmaankin vuonna 2007 tein äidin avustuksella ensimmäisen kangashevosen, joka oli kaksipalainen. Myöhemmin, vuonna 2009 tein siitä uudemman version. Muotoja tällä jättihevosella ei ollut ollenkaan ja kaulakin oli ylilyhyt.
(Teddy Bear oli tämän tamman nimi)


2008 kesällä tein toisen kangashevoseni, se oli kaksipalainen ja paljon pienempi kuin ensimmäinen kankainen. Aika muodoton tämäkin, lyhyt kaula ja korvat oli ihan kiinni toisissaan :D
(Daisy May- nimeä kantoi, tein tästä vielä uuden version 2013)
Tein vielä samana vuonna toisenkin samantyylisen hevosen, mutta se oli ruskea.


2008 syksyllä äiti neuloi kaksi keppihevosta Dark Crystalin (vas.) ja Starshinen
(Näistä vasemmanpuoleinen muuten on myynnissä, lh.5€ hh.12€)2009 alkukeväästä tein ensimmäisen suullisen kaksipalaisen Nigrum Magisterin. Suoraan sanottuna tietystä kuvakulmasta se näytti ihan dinosaurukselta xD Tällä sentään kaula oli jo vähän pidempi, mutta jostain syystä korviin ilmestyi täytteet Cx
Samana vuonna tein vielä toisenkin tuollaisen kauhistuksen, mutta pää oli jo lyhyempi.


2013 keväällä tein ensimmäisen kolmipalaisen suullisen: Pelengin, muodottoman jättihevosen xD Nooh, ehkä tällä oli hieman enemmän muotoja kuin edellisillä, kaulakin oli hitusen pidempi. Serkkuni halusi tämän tekemisessä silloin vähän autella. :D


2013 vuonna keväämmällä toinen kolmipalainen, kirjava ponitamma Fiore Selvaggio. Tämä oli tehty jostain kankaanjämistä, joten kaula oli liian lyhyt. suukin alkoi jo olla parempi, mutta liian lyhyt ja ihan vino xD Tämän jälkeen oli vielä kaksi samantapaista hevosta, ja nämä kolme olivatkin viimeiset, joilla oli korvissa täytteet.2013 talvella hevosen alkoivat olla vähän hienompia. Näillä alkoi jo olemaan muotoja ja pidemmät kaulat sekä syvemmät suut. Kuitenkin päät olivat hieman liian pitkulaisia.. Mutta näillä sentään ei ollut täytteitä korvissa :D (vasemmalla nimetön tamma, myynnissä hh.23€, oikealla Rodrigo, myyty)


2013 alkutalvesta valmistui White Starlight, se jo alkoi muistuttaa hevosta :) Korvat oli vähän huonosti kiinnitetyt, mutta olen ne sitemmin kiinnittnyt paremmin.2013 talvella maailmaan astui Tekiila, uudella kaavalla tehty, pientä hiomista vaille oleva hevonen, leukaperä on hieman liian syvä ja kaula saisi olla pikkaisen paksumpi.


Alkukeväästä 2014 valmistui Jupi, itse täydellisyys <3 Tästä ei enää ollut mitään parannettavaa, mutta samalla kaavalla ei kuitenkaan onnistunut enää tekemään Jupin kaltaisia hevosia..


2014 syksyllä mennään tässä, loistavassa hevosessa. Kaula olisi saanut olla hitusen paksumpi (tai sitten se olisi pitänyt täyttää kunnolla xD), mutta muuta sen suurempaa virhettä tässä ei ole.Onkos teidän blogeissa kehityspostauksia? Kertokaa ihmeessä kommenteissa, jos on, nimittäin niitä on kiva lueskella. :)

6 kommenttia:

 1. Tää oli hyvä :)

  VastaaPoista
 2. Oot kyllä kehittynyt paljon! Oli kiva lukea :) Miulla ei oo omassa blogissa vielä tällästä, mutta saatampa jossain vaiheessa tehä :)

  VastaaPoista
 3. Haastan sinut! :)
  http://khtamatello.blogspot.fi/2014/09/haastetta-kehiin.html

  VastaaPoista
 4. Oot kyl kehittyny ihan silmissä :D Hienoja noi sun nykyset otukset :3 Mutjoo, haastoin sut http://poninpuolikkaat.blogspot.fi/2014/10/miljoona-vuotta-vanha-haaste-d.html sorii xD

  - KitKatPoni

  VastaaPoista