8/12/2017

Tilannekatsaus

Sisältö tiivistetysti: Miksi en pidä enää seuraavina vuosina leirejä, mitä Kht Chiaroon kuuluu ja uusien orien esittely.


Miksi et pidä enää leirejä?
Se, että en pidä enää leirejä, on herättänyt paljon kysymyksiä. Olen viimeiset neljä kesää "uhrannut" leireille, eli olisi kiva päästä seuraavina kesinä tekemään pidempiä reissuja. Vaikka luulisi, että leirien järjestäminen ei niin kauaa aikaa vie, mutta vie se. 
Vähintään koko edellinen päivä, jos ei jopa kaksi edellistä päivää menee valmistellessa leiriä; siivotessa, käydessä ruokaostoksilla, valmistellessa ohjelmaa, tehdessä myytäviä, vieden tavaroita leiritaloon ym. Sitten on leiri, joka kestää kolme päivää. Leirin jälkeen pitää tyhjentää leiritalo ja siivota se, yleensä tässä vaiheessa olen myös lähettänyt tarkemmat leirikirjeet seuraaville kahdeksalle-yhdeksälle leiriläiselle ja/tai tehnyt ryhmät. Lisäksi olen vastannut leiriläisiltä tuleviin kysymyksiin ja jutellut leiriryhmissä. 
Yhteenvetona; yksi leiri vie todellisuudessa viisi tai kuusi päivää. Neljä leiriä kertaa kuusi päivää on 24 päivää. Tähän vielä lisäksi päivä ensimmäisten leirikirjeiden lähettämisen, maksujen tarkistamisen ja alkusuunnittelujen takia. Lisätyötä tuovat myös leiriläiset, jotka peruvat; uuden leiriläisen etsimiseen saattaa mennä hyvinkin paljon aikaa. Niin ja tottakai leiripostausten ja -videoiden tekoon menee päivä per leiri. Ja näin voimmekin todeta, että neljän leirin järjestämiseen tuhraantui kuukausi kesälomasta. :'D Ottaen vielä huomioon, että päiviä ei ole käytetty järjestyksessä, vaan välissä on ollut muutamia vapaapäiviä.
Me reissataan paljon autolla, joten tulee ottaa huomioon sääolosuhteet, jotka Suomen tuntien eivät ole kovin hyvät. Tänä kesänä kävi melkein aina niin, että jos ei ollut leiriä niin oli todella huono sää, eikä mitään reissua voinut harkitakaan. 
Kaiken tämän faktojen kertomisen jälkeen, kaksi syytä, miksen pidä enää leirejä: ne tuottavat valtavasti työtä ja haluaisin pitkästä aikaa oikeasti lomailla kesälomalla. 
Yksi syy on myös, että en ole ollut kesätöissä vielä kertaakaan (T. ensi kesänä 19v), eli haluan mennä kesätöihin.


Sitten muihin aiheisiin. :D

Jouduin muuttamaan hevoset puoli kuuta sitten pois ulkotallista. Tehtiin leikkimökistä (jossa siis tallini oli) kissanpennuille paikka, eli turvallisuussyistä toin hevoset sieltä sisätalliin. :D Tiikerin ja Jupin karsinoista tehtiin kissoille taso ja kiipeilypaikka ja muiden karsinoiden levyt päätyivät eristeiksi seinälle, josta pääsi kylmää ilmaa sisään. Riippuen siitä, tuleeko ensi vuonna pentuja, joko voin ottaa tallin taas tallikäyttöön tai sitten en. Kissanpennuista puheen ollen, kaikki pennut on lähteneet uusiin koteihin. :)

Olen suunnitellut syys- tai joulumyyntiä, riippuen millä aikataululla ehdin myytäviä tekemään. Harkitsen myös jonkun tallin asukkaan myymistä kyseisessä myynnissä. En vaan vielä tiedä, että kuka tulee myyntiin.


Seuraavaksi uusiin hevosiin. 
Tämä oranssi tapaus on Kht Aventionin tekemä, ja häneltä myös ostamani suomalainen ratsuponi TK Nocturne. Ori tunnetaan paremmin Nipsuna. Joku varmaan muistaakin, on tallissani muutama vuosi sitten asunut musta shetlanninponi, jonka kutsumanimi oli myös Nipsu. Niinpä ajattelin, että kutsun tätä Nipsua Nocturneksi. Kuitenkin hevosen saatuani tuntuikin nimi Nipsu paremmalta, eli häntä saa kutsua Nipsuksi.Seuraava tapaus onkin hieman erikoisempi. Joskin ei yhtä erikoinen, kuin olisin halunnut, mutta kelvatkoot taitojen loppuessa kesken.
Vuosi sitten oli suunitelmissa toteuttaa valkoiselle pohjalle miniponina Jokeri (ja myös Harley). Idea kuitenkin jäi kun en ollut tyytyväinen silloiseen käsialaani. 
Vajaa viikko sitten päähäni iskeytyi lause: Crazy Laughter. Ei mitään tietoa, mistä se tuli, mutta samaisella hetkellä näin sieluni silmin mustan "keppariversion" Jokerista. Olin juuri sopivasti tilannut mustaa velboaa, joten kankaan saavuttua lähdin työstämään hevosta. Alkuperäiseen suunnitelmaan verrattuna, tuli hevosesta hyvin pelkistetty. "Erikoisia" kohtia hevosesta löytyy vihreäpohjaiset silmät, vihreät raidat harjassa, niskasiili, HA HA HA- "merkit" (löytyy ainakin Suicide Squadin Jokerin tatuoinneista) ja kaulan yläpuolella, osittain harjan alla lukee Joker (ei näy kuvissa)


Taitaa tämä kaveri olla ensimmäinen, jolla oli nimi jo ennen suunnitteluvaihetta. XD Eli nimeksi tuli CH. Crazy Laughter (CH myös englaniksi äännettynä). Tutummin kutsuttuna Jokeri. Roduksi valikoitui Westfaleninhevonen, jollaista ei olekaan tallissa aikaisemmin ollut.
Taktikoin Jokerin rodun kanssa niin, että pystyn sitä hyödyntämään ratsuponikasvatuksessani sitten tulevaisuudessa. >:D


Lisään näiden kahden hevosen sivut mahdollisimman pian kotisivuille, eli sieltä saa käydä lueskelemassa lisää! 

7 kommenttia:

 1. Anonyymi8/12/2017

  Aika hianoja

  VastaaPoista
 2. Anonyymi8/12/2017

  Surullista, että lopetat leirit...mutta onneksi leiripostaukset ovat vielä olemassa. :)Nipsu on kyllä söpö! JA Jokeri on kyllä erikoinen veijari!
  T:shetlanninponi1

  VastaaPoista
 3. Anonyymi8/12/2017

  Oi kun hienoja heppasia! Mukavaa jatkoa sinulle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hepat kiittää 💕 En kuitenkaan kepparipiireistä ole häviämässä, ainoastaan leirejen pitäminen jää ;)

   Poista
  2. Anonyymi9/19/2017

   Onneksi sentään :D

   Poista