8/14/2017

Cross-country jumping

Sasha the maastoestehevonen pääsi tositoimiin kun pitkästä aikaa rakensin maastoesteradan. Tein radan kiertämään takapihalla betonilla ja hiekkakentällä.
Hitsi kun olisi joskus kiva päästä tekemään kunnon maastoesterata johonkin metsään, mutta lähin metsä on liian kaukana. -_-
Tällä esteellä taisi olla korkeutta 110cm jos oikein muistan (yli 100cm kuitenkin). Taitaapi olla Sashan ennätyskorkeus. Tamma ylitti esteen keveästi, eli taidot riittäisivät vieläkin korkeampien esteiden hyppäämiseen. Jää nähtäväksi, lähdetäänkö Sashaa kehittämään korkeille estelle. :D


Tämä oli yksi lempiesteistäni. Se sijaitsi hiekkakasan päällä, eli sen pystyi hyppäämään sekä ala- että ylämäkeen. Kuvista ei varmaankaan näe, mutta hyppy ylöspäin (ja myös pudotus alaspäin) oli noin 65cm.
Olin muutamaa päivää aiemmin hypännyt pellossa (traktorinjäljessä) 90-100cm sarjaa Sashan kanssa, joten lisäsin osaksi rataa pellolla olevan pystyesteen.


Sitten siihen hurjimpaan esteeseen, joka oli ehdoton lempparini. :D Mäessä sijaitseva, kanistereista rakennettu este. Videolta näkyy paremmin, pudotus tuosta oli reilut 110cm. Tämän esteen pystyi hyppäämään vain alamäkeen päin, ylöspäin olisi pitänyt ponnistaa noin metrin päästä esteestä. Vaarallinen ilman muuta, mutta keskittymällä selvittiin ilman mitään vahinkoja.

Kun ei meinattu saada tarpeeksemme maastoesteistä, niin käytiin lopuksi leiripaikassa hyppimässä hieman helpompaa ja yksinkertaisempaa rataa.


Ilmavaraa ainakin on. XD


Pitäisi saada aikaiseksi tehdä Sashalle jotkut maastoesteille soveltuvat suitset, nimittäin tammalta löytyy vain kahdet lännensuitset. Kenties voisin väsätä ne samalla kun teen Jokerille suitset. Ostin tekonahkaa ja niiden pitäisi tulla alkuuviikosta. Nyt jännitän, onko vihreä läheskään saman sävyistä kuin tämä Sashan martingaali. :'D Ehdottakaas, minkälaiset suitset tekisin (ei meksikolaisia)!


Linkki videoon
Kuvasin hyppelyistä videoklippejä ja kokosin niistä jonkun nopeasti hutaistun videon. Olisin halunnut tehdä paremman, mutta editointiohjelma takkusi ja veti kaiken kukkuraksi editoidessa osan klipeistä vihreiksi... Ehkä kuitenkin tällä pärjätään. Tarkoitus olisi jossain vaiheessa hommata kunnon editointiohjelma.

Kommentoi alle, mikä este näytti kivoimmalta!

12 kommenttia:

 1. Anonyymi8/14/2017

  Minun mielestäni kivoimmat esteet olivat tuo missä on nuo renkaat, sekä kuva vitosen este. :)
  T: shetlanninponi1

  VastaaPoista
 2. Moi! Minusta tuo korkein este näytti kivoimmalta :). Minullakin on sama juttu kuin sinulla, hyppään kaikki matalat esteet hirveällä ilmavaralla :'P. Ja ihana Sasha (tosin Jupi on vielä ihanampi)! Minkäs ikäinen muuten olet?)
  -Blogisi jokapäiväinen katselija, joka ei vielä ole liittynyt lukijaksi (täytyisi kait liittyä kunnolla lukijaksi :'P)

  VastaaPoista
 3. Sasha ja Jupi kiittelee :3
  Mie oon 18v. Ilman muuta kannattaa liittyä lukijaksi niin et missaa mitään. ;)

  VastaaPoista
 4. Kht Hirnurinne8/14/2017

  Itse hyppään ponillani Lululla korkeimpia mitä itse hypään. Tai Bellellä. Ehdottaisin alaturparemmillisiä suitsia. Toimivat ainakin miun poneilla. Käytän myös joskus hevosellani Roopella ravurin varusteita maastoillessa. Nimittäin yritän saada ravipojan alusta takaisin kenttähepoksi!Katsoin vudeon, ja rakastuin siihen! Olet minun lempi keppari tyyppi EVER!!♡ Itse tykkäsin siitä peltoesteetstä ja siitä vähän pienemmästä okserista! (tai en ole oikein varma onko se okseri! xD) Muuten,miten liitytään lukijaksi!!??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ehdotuksesta :D
   Lukijaksi liitytään painamalla sivun alareunasta näytä internetversio ja sitten kelpaat vähän alaspäin niin näet oikeassa reunassa Lukijat-Readers- kohdan niin sieltä ;)

   Poista
 5. Anonyymi8/16/2017

  Oho sä oot aika hyvä itse hypään 70cm
  Eli aika pieniä suhun herrättunä

  T. Kht katasa

  VastaaPoista
 6. Anonyymi8/19/2017

  Sain just kahlattua sun blogis kokonaan läpi. Oli muuten parin päivän työmaa(oonksmää ihan hullu?)XD loool ihQdaa joo taian olla sekasin joo mut tää sun blogi on niin hyvä!!<3

  VastaaPoista
 7. :o Teitä "hulluja" löytyy useampikin xD Mutta hyvä että kelpaa! :D

  VastaaPoista
 8. Kiva inspiroitua tämmösistä postauksista ja radoista, kiitos! :D Ite hyppään tosi matalia ja käsi vispaa ärsyttävästi..

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla :)
  Kyllä sä kehityt kun vain harjoittelet. ;) En mä, kuten ei varmasti kukaan muukaan ole ollut "mestari" alussa ;)

  VastaaPoista