5/04/2014

Viikon keppiheppailut

Maanantaina en tehnyt mitään keppihevosiin liittyvää, koska ei jaksanut enää koulun jälkeen. -_-


Tiistaina iltapäivästä ratsastelin Fasulla pitkin pihaa. Mentiin koko ajan pitkillä ohjilla, lukuunottamatta sitä hetkeä kun laukkailtiin. Fasulla ei ollut hirveästi energiaa ja se oli laiskalla päällä, joten en jaksanut kauaa sillä ratsatella, joten menin takaisin sisälle ja aloin laittamaan poneille riimuja ja loimia päälle viedäkseni niitä laitumelle.

Ratsuponini saivat olla muutaman tunnin laitumilla kun oli niin ihana lämmin sää. Kun ponit olivat laitumella niin sain vihdoinkin lakaistua huoneeni lattian siitä kohtaa, missä ponit yleensä ovat. :D
Taisin talutella illalla vielä Rossoa tuossa tiellä palan matkaa kun orilla oli laitumella tuntunut olevan liikaa energiaa: se nimittäin oli riehunut pitkin laidunta ties kuinka kauan.


Keskiviikkona tein Charlielle suitset. Tein niistä Westernsuitset, mutta laitoin leukahihnankin, koska ne eivät meinanneet muuten pysyä orin päässä. Letitin suitsiin ohjat ja kuolaimiksi tein ihan normaalit nivelkuolaimet.
 Tässäpä Charlien suitset (apuva toi suu Cx)
Menin vielä orilla kentällä kouluratsastusta. Treenattiin vähän kaikentasoista kouluratsastusta ihan perusasioista korkeaan kouluratsastukseen saakka. Lopuksi vielä köpöteltiin hetken aikaa tossa peltotiellä.

Illalla tein Mistylle vihdoin suitset, tamma kun on ollut minulla jo melkein kaksi vuotta, mutta sillä ei ollut vieläkään suitsia, joten oli korkea aika tehsä sille sellaiset. :D
 Misty ja sen suitset. :3
Testasin sitten noita uusia suitsa Mistyn kanssa tuossa pihassa, hyvin toimii ja menee jotenkin selvemmin suitsien kanssa kuin naruriimulla.

Torstaina oli vapaata koulusta. Aamulla vein kahdeksan oria ulkoilemaan laitumille ja ratsastelin Rossolla. Illemmalla ratsastelin jälleen Charliella ja Mistyllä. Treenasin molemmilla kouluratsastusta, molemmilla Vaativa A- luokkaa.
Illalla kun olin tuonut ponit sisään niin vaihdoin Mistylle, Blackielle ja Melodylle kepit, koska entiset olivat olleet liian pitkät.


Perjantaina menin koulusta päin äidin ja pikkuveljen kanssa Seinäjoelle. Käytiin Eurokankaassa, josta ostin puoli metriä tummanvihreää fleeceä. Kävimme sitten suutarillakin, josta ostin kolme hopeista- ja kolme kultaista solkea. Tuolta reissulta ei nyt tullut muuta osteltua.

Uusi poni oli saapunut postissa, joten kun pääsin kotiin niin täytin  sen ja menin heti koeratsastamaan sitä kentälle. Pikkuveljeni ratsasti yhtä aikaa Husaarilla. Menimme ihan yleis asioita ja hyppäsimme 30-50cm esteitä. Uusi poni, joka muuten on ori, on aika määräileväinen muita hevosia kohtaan, se potkii ja ajaa muut aina pois läheltään.

Illalla menin Cometilla ja tuolla nimettömällä Saksanratsuponilla esteitä. Tuolla "nimettömällä" on erittäin sirot liikkeet ja keveät sekä liidokkaat askeleet, ja sillä oli erittäin mukava ratsastaa.

 Tämä on se nimetön Saksanratuponitamma. Se sai lainata noita Charlien suitsia, koska ne olivat juuri sopivat.

Kävin vielä tuolla uudella orilla maastossa ja Petra tuli Capu-ponillaan mukaan. Hypättiin yhdellä maastopolulla noin 40cm estettä. Kun Petra sitten "tippui" Capun selästä niin ponin kepille kävi vähän huonosti:
 sen keppi katkesi. Cx


Lauantaina aamulla tein suitset, riimun, loimen ja riimunnarun Royal Dancerille, jonka Petra ostaa minulta.
 Tuollaaset suittet, hyvin alkeellisella kiinnityksellä- tarrakiinnityksellä. :D

Päivemmällä hyppäsin Jupilla 50-90cm ratana ja Petra oli myös ratsastelemassa Royal Dancerillä. Jupi ei yhtään tykännyt arabialaisesta orista, joten aina kun se tuli lähellekkin, niin piti Jupin esittää määräilevää pomoa. Royal Dancer "oppi" vähän pelkäämään pelotonta Jupia, joten lopputunnista se pysytteli kaukana siitä.

Iltapäivällä sain päähäni mennä hyppelemään 50cm, vanhalla kauppakepparillani Casandralla. Qusin keppi oli kauheeen pitkä, ja se häiritti mua kokoajan. Cx
 Apuvaa Cx

Illalla purin vanhan kepparini ja aloitin tekemään siitä uutta. Purin kepparin tälläkertaa ratkojalla ja sainkin sen purettua yllättävän lyhyessä ajassa. Piirsin ja leikkasin heppasen sitten uuteen uskoonsa ja aloin ompelemaan sitä. Lattiani on ihan karvatupsuissa ja langanpätkissä... :D


Sunnuntaina ompelin tuota hevosta ahkerasti, koska ulkona satoi lunta, vettä ja rakeita vuoron perään.. Sain palat ommeltua yhteen, täytettyä hevosen ja kiinnitettyä korvat.
 Tämmönen "karvaotus" siitä on tulossa. Kuvassa ei oikein näy, mutta se on tummanruskeaa karvakangasta. ;)

Päivällä lumisateen välissä kävin ratsastamassa Mistyllä. Menin kouluratsastusta musiikin tahtiin ja tamma meni hienosti, joskin kentän pehmentynyt pohja hieman kummastutti sitä.

Tässäpä nyt viikon keppihevosaiheiset tapahtumat lyhyesti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti