5/09/2018

Tallissa asuneet [Osa 3/3]

Montako hevosta Kht Chiarossa on vuosien varrella asunut? Se selviää tämän postauksen lopusta! ;)

Jos et jo ole selaillut aikaisempia osia läpi, käy katsomassa ensin ne: osa 1osa 2

2016-
(itse asiassa tässä postauksessa on paljon myös vanhempia hevosia, koska menin aivan sekaisin järjestyksen kanssa - tämä on merkki siitä, että mulla on ollut liikaa hevosia)
Michel Elphoe, yksi tallin pitkäaikaisimmista asukkaista. Michel oli jossain vaiheessa quarter, sitten lyhyen aikaa andalusialainen ja lopuksi suomenhevonen(?). En tiedä, miksi olen Michelin ensimmäisestä osasta unohtanut, sillä orihan asui mulla varmaan vuodesta 2010(?) lähtien. Monet ovat luulleet, että Michel on mun itsetekemä, mutta se ei ole, vaan yksi ensimmäisistä keppareista, joita olen ostanut.

Lämminverinen tamma Hope Lives, eli Hope. Ensimmäisiä tallin "täysravureita". Hope oli Hileen tekemä, kuten niin moni muu ostamistani hevosista. :)

Hopen kanssa samaan aikaan ostin Hileeltä myös Tuikun. Suokkitamma asuu yhä tallissa, eikä ole mihinkään lähdössä. :) Kokonimeltään tamma on Tähden Tuike.

Itsetekemäni seepraori Cherokee. Cherokeen myin yhdellä leirillä, mutta koska leiriläiseltä oli loppunut käteinen, sovittiin että hän maksaa päästyään kotiin. No, loppujen lopuksi kävi niin, etten ikinä saanut Cherokeesta maksua ja se oli jo myyty eteenpäin. Asia on kuitenkin sovittu "ostajan" kanssa. Silti yhä vähäsen harmittaa. :(

Yksi tallissa pisimpään olleista miniponeista, vuonohevos-ori Spectre. Tämä kyseinen kaava oli mulla todella pitkään käytössä, mutta nyt olen (vihdoin ja viimein) muokannut sitä. :D

Rolling Dice, tutummin vaan Dice. Tamman rotua en äkkiseltään muista. Kooltaan Dice oli huomattavasti pienempi kuin muut hevoset, mutta silti tosi kiva ratsastaa (yleensä en oikein tykkää pienistä hevosista)! Vaikka Dice olikin "heräteostos", ehti se mulla olla hyvän aikaa. :)

Pumpkin Pie "Katniss" asuu nyt Kht Sakurassa. Rodultaan tamma on englanninratsuponi. Katniss on itsetekemäni ja omistanee pisimmän harjan, minkä olen tehnyt.

Nona, itsetekemäni Welsh B tamma. Asuu Tammatalli Delightilla.

Vuonis. Kyllä, tämän vuonohevos-orin nimi oli Vuonis. Luovaa, eikö? :'D Vuoniksen ostin jo ennen vuotta 2010, mutta purin sen myöhemmin osiin ja muokkasin sitä aika paljon. 

Nougat. Paint tamma olisikohan ollut? Nougatin kohtalo oli surullinen, sillä myin sen kaverilleni, joka myöhemmin salaa purki sen ja teki osista uuden (ja "rumemman") hevosen. ;_; Nougat oli sadas itsetekemäni hevonen.

Nämä hevoset ei kyllä yhtään ole aikajärjestyksessä enää, mutta ei anneta sen haitata. 
Tämä vuonohevosori oli nimeltään Pate, kokonimeä en enää muista. Ostin tässä vaiheessa jonkin verran hevosia, joista pidin, mutta jostain syystä en sitten kiintynyt niihin yhtään ja ne asuikin mulla vain tosi vähän aikaa. :(

CH. Just One Day "Nita", joka oli "tammaversio"/"kopio" Jupista. :D Eli luonnollisesti ranskanratsuponi rodultaan. Mulla meni Jupin tekemisen jälkeen vuosia ennen kuin löysin taas saman sävyistä kangasta, josta sitten tein Nitan. Edelleen tämä sävy on ehdoton suosikkini! :)

NA. Fastello, ranskanratsuponiori. Fasu on Jupin kaksosveli ja asuu nykyään Tammatalli Skydancerillä. Myös Fasu oli Hileen tekemä.

CH. Peacock Trodaire, tutummin vain Lisko. Olin pidempään jo suunnitellut Jupille ja Tekiilalle varsaa, joten tästä pienestä orisesta tuli täydellinen varsa niille. Lisko asuu nykyään Tammatalli Delightilla.

Jännää, sillä mitä lähemmäs nykypäivää tullaan, sitä vaikeampi mun on muistaa hevosten kokonimiä ja rotuja, osa täytyy jopa kysyä nykyisiltä omistajilta. 
Tämä tamma oli rodultaan arabialainen ja lempinimeltään Nala. Hetken muistin syövereitä kaiveltuani muistin kuin muistinkin kokonimen olevan Nabichum! 

CH. Stardust in your Eyes, ranskanratsuponi. Tamma on itsekasvattamani, Fasun ja Nonan jälkeläinen. Dustin on tehnyt Kht Cecilia. Neitinen asuu Kht Humbeyssä.

CH. Batman "Bättis", itsekasvattamani ratsuponi. Jos nyt aivan oikein muistan, oli se Liskon puoliveli tai kaksosveli. Myös Lisko oli omatekemä.

Leona, rodultaan Amerikanponi. Tämä on nyt täysin väärässä kohtaa, koska tarkistin, niin se onkin tehty jo vuonna 2014. :o Myös tämä oli uusi versio yhdestä vanhasta hevosesta.

Totilas on Jupin isä, eli sekin on luonnollisesti ranskanratsuponi. Asuu nykyään Tammatalli Skydancerillä. "Dramaattisten tapahtumien" tuloksena sen harja on nyt valkoinen. No, onhan Totilas jo vanha, joten leikitään, että se harmaantui. ;)

Suomalainen ratsuponi, ori, lempinimeltään Hevi. Kokonimestä ei ole muistikuvia, joten jos joku kiltti taas muistaa jotain puuttuvia/epävarmoja tietoja, saa niitä kertoa! ;D Hevi on Kht Legendin tekemä.
/Tarkitettuani kotisivujen syövereistä, on orin kokonimi Fade Out.

Daegu -nimeä kantava ori, jolle ainakaan minä en keksinyt rotua. Muistattekin varmaan, että tein Daegun Näin teen keppihevosen -videollani.

Rafael's Rockwood, eli Rocky, joka asui tallissa varmaankin vuodesta 2015. Shettis ori, jonka myin viime joulumyynneissä. Tekijänä toimii Kht Sukanvarsi.

Kuunvarjon tekemä lämminverinen ori Montreal "Rele".

Captain Hook, joka oli myöskin muokattu yhdestä vanhasta hevosesta. Rodultaan herra on irlannincob. 

Red Charming Badgerfaced Demon eli The Affair - oikea nimihirviö.  Affair oli alunperin tilari, mutta tilaajan jättäessä maksamatta, muokkasin sen merkkiä ja jätin orin omaan talliin. Tämä arabi asuu Kht Alightissa.

Brittiläinen ratsuponi CH. Esquando. Eetu, joka muistutti mua aina paljon Jupista. Ostokki.

Ra.Ra's Öljylautan Zhellainen Zankari, Sasha. Rodultaan tamma on Newforestinponi. Sashan on tehnyt Kht Rara, myin sen viime joulumyynneissä.

Réalta Sneachta "Snea", viime kesänä myyty irlannincob. Yksi harvoista kirjavista, joita olen itselleni tehnyt.

Ori nimeltä Obsession, tekijä on Tammatalli Delight.

Seuraavana vuorossa on Kingi, kokonimeltään One of a Kind. Hollantilainen ratsuponi, asuu Kht Humbleyssä. Pidin Kingistä, enkä välttämättä olisi siitä halunnut luopua. Yritinkin pelastaa oria myynniltä muunmuassa tekemällä sille uudet korvat ja paksuntamalla harjaa. Taisin tehdä jotain muutakin, minkä jälkeen se asuikin vielä hetken tallissa. Muutokset eivät kuitenkaan riittäneet mulle, joten päädyin sen sitten myymään.

KA. Rayas de Tigre, quarterponi ori. Kaikille melko varmasti tuttu Tiikeri on Kht Katajan tekemä. Tiikerin myin joulumyynneissä tallin tyhjennyksen yhteydessä. Hiukan ikävä tätä herraa on, mutta ainakin se on hyvässä kodissa, nimittäin Kenttätalli Hiutaleella.

Universum eli Uni oli ns. fandomkeppari. Huonomuistisena en muista Unin rotua, mutta sukupuoleltaan "hän" oli tamma. Omatekemä.

CH. Panamena, itse tekemäni ja kasvattamani kanadalainen ratsuponi. Nadia on Jupin ja Sashan jälkeläinen, nuori projektihevonen. Fun fact: mietin saman sävyisen päistärikkökuvion tekemistä alun alkaen valkoiselle kankaalle, kuvitelkaa, jos Nadian karvapeite olisikin valkopohjainen! :o

Toisiksi uusin hevoseni. CH. Crazy Laughter, Jokeri, joka asuu tottakai yhä tallissani. Rodultaan Jokeri on westfaleninhevonen. Aioin alunperin tehdä Jokerista huomattavasti monimutkaisemman ja yksityiskohtaisemman, mutta taidot loppuivat kesken ja olin ihan tyytyväinen myös "keskeneräiseen" lopputulokseen.


TK Nocturne, suomalainen ratsuponi. Muistattekin varmasti vielä Nipsun, joka oli viimeisin ostokki ja siten myös toisiksi uusin hevonen tallissani. Kuten en viime aikoina oikein muihinkaan uusiin hevosiin, en myöskään tähän oriin jostain syystä kiintynyt. :( Myös Nipsu asuu Kht Humbleyssä.

Tallin uusin (ja luultavasti vain hetkellinen) lisäys. Tanskanratsuponi (ensimmäinen rotuaan mulla) ori. Nimeä en vielä sen tarkemmin ole miettinyt tälle, mutta lempinimi saattaa olla Terry. Kokonimeä saa muuten ehdottaa, jos tulee jotain mieleen! :) Niin, ja myös Terry on itsetekemäni, alunperin piti olla myyntihevonen, mutta tykästyin siihen.

Tallissa asuneet hevoset (vähintään) 121kpl!

Huh, huh! Pakko myöntää että tässä vajaan 19 vuoden aikana mulla on kyllä ollut monta keppihevosta! Aivan järkyttävä määrä! :o Otetaan vielä huomioon se, että näistä postauksista on takuuvarmasti unohtunut pari hevosta, ja muutama voi olla sellainen, mistä mulla ei edes ole kuvia.
Muistatteko te joitain hevosia, jotka eivät esiinny näissä postauksissa?

Kunnia sille, joka on oikeasti jaksanut lukea nämä kaikki osat! ;D
Mikäs postaus tai postaussarja seuraavaksi tehtäisiin? Kaikkea saa ehdottaa maan ja taivaan väliltä! :)

9 kommenttia:

 1. Nää onki ollu mukavaa luettavaa. :D Melkein kaikki tästä postauksesta on ollu siitä asti ku alotin lukemaan tätä sun blogia ekaa kertaa. :)

  VastaaPoista
 2. Ja sellasen postauksen voisit tehä jossa kertoisit miten oot kehittyny varusteiden tekemisessä

  VastaaPoista
 3. Anonyymi5/09/2018

  Tää oli kyl tosi kiva postaussarja! Tee jatkossa lisää tän tyyppisii..en nyt vaan äkkiseltään keksi mitään, mistä voisi tehdä sarjan.. :D
  -shetlanninponi1

  VastaaPoista
 4. Luulin aina, että The Affairin lempinimi olikin The Aiffair. XD
  No, tunnistin kyllä monta hevosta tästä sarjasta! Tajusin vasta, että oon seurannut sun blogia jo vuodesta 2014, mutten vaan koskaan oo liittynyt lukijaksi... o.0

  VastaaPoista
 5. Luin koko tän sarjan ja tykkäsin! :D Näitä on ollu tosi kiva lukea! :3

  VastaaPoista
 6. Anonyymi5/13/2018

  Luin koko sarjan nyyh että loppui

  VastaaPoista
 7. Anonyymi5/19/2018

  Ihana sarja sulla taasen <3
  ~ Faniliini (Jossu)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi9/02/2018

  Terrylle nimeksi ”Terribly beautiful” ? ja muuten miten ranskanratsuponista ja newforestinponista voi tulla kanadanratsuponi? kunhan mietin :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovellan VRPY:n ratsuponien kasvatusohjelmaa. Ranskanratsuponi ja newforest on sallittuja kanadanratsuponien jalostuksessa. :)

   Poista