3/24/2017

Uusia tuulia

Kevät saapuu hiljalleen ja uudet tuulet puhaltelee Kht Chiaroon. Paljon tulee tänä vuonna, jo tämän kevään aikana muuttumaan. 

Tähän asti tallin hevoset ovat olleet ns. moniponeja, ja vain harvalla on ollut panostus, eli joku tietty laji, jota sen kanssa harrastetaan. Nyt kuitenkin oon päättänyt valita kaikille hevosilleni vähintään yhden pääpanostuksen, eli lajin, johon sitä käytetään ja jossa sillä kisataan. Olen nämä valinnat jo tehnyt, esittelen ne jossain vaiheessa kevättä. Ajattelin myös, että halutessaan mun kaverit tai tutut saisivat kisata jollain mun hepalla.
Lajivalintojen jälkeen käyn läpi heppojen varusteet, eli monia varusteita on tulossa myyntiin, koska jätän lähinnä lajinmukaisia varusteita ja teen ehkä joitain uusia. Vaihdan myös nykyisiä varusteita hevosten välillä ja pyrin saamaan kaikille hevosille varustevärin. Lisäksi kaapissa lojuu paljon käyttämättömiä varusteita, joten niitäkin myyn.
Tämän jälkeen teen myös hevosten uudet varustepostaukset, mutta niiden tekemiseen menee vielä muutama kuukausi (ainakin), joten niitä ei kannata ihan heti odotella. Laskeskelin tuossa nopeesti, että noin 20-30 varustetta tulee myyntiin. Kivasti tulee tilaa naulakkoihin, jotka pursuilee varusteista sen verran, että yhdestäkin lähti jo ripustuskoukku irti :'D


Saatan vielä myydä muutaman hevosen tallista, koska haaveena on monta vuotta ollut pienempi hevosmäärä, alle kymmenen hevosen talli. Muutenkaan kun en itse kovin paljoa ratsasta, niin ajattelin, että ne voisivat päästä aktiivisempaan kotiin, ettei ne vain lojuisi tuola turhan päiten. Vaikka saattaa olla, että alan ratsastamaan vähän useammin nyt näiden lajivalintojen jälkeen. En kuitenkaan ihan heti ole myymässä niitä, ajattelin, että ne tulisi kesäksi leireille myyntiin. Snean, Nalan ja Unin myymistä harkitsen, jolloin talliin jäisi kahdeksan hevosta. Saatan myös antaa alkuun nämä kolme jollekin kavereilleni tai tutuilleni ylläpitoon.

Kesätallia tuun remontoimaan vähän, lähinnä parantelen karsinoita niillä resursseilla, joita nyt on käytettävissä. Karsinoista ei edelleenkään tule mitkään parhaat, mutta toivottavasti ainakin paremmat kuin nykyiset, se ainakin on tavoitteena.
Kenttää, siis sitä parasta ja useimmin käytettyä aion kunnostaa, nyppiä kasvit sieltä pois, siistiä suurimmat kivet pois ja tasata sen. Kesällä on tarkoitus kunnostaa leiripaikan kenttääkin vähän.

Kotisivuille on tulossa iso remontti ja kokonaan uusi ulkoasu, muunmuassa hevosten sivujen ja kuvien uusimista ja muuta vastaavaa. Kotisivuille teen muutokset todennäköisesti hiljalleen pitkin kevättä, joten en varmaankaan sulje sivuja siinä välissä.

Tällaisia muutoksia tällä kertaa tulossa, miltä kuulostaa? :D

6 kommenttia:

 1. Anonyymi3/24/2017

  Kiva kun uudituksia tulee! Itse ainakin haluaisin ostaa Nalan ja Unin, jos ne siis olisivat tulossa myyntiin. :) Muuten nuo Tuikun suitset ovat aivan älyttömän hienot. <3<3 <3

  -Edelleen tämä sama kepparifani, nimimerkki Howrsessa shetlanninponi1.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/24/2017

  Nyyh, harmi että myyt ne :´( Kivoilta uudistuksilta kuulostaa odotan innolla mitkä lajit ja varusteet keppareilla on :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3/25/2017

  Odotan varustepostausta innolla, kiva kun tulee myytäviä! :) Mäki saatan aloittaa keppariblogin!

  VastaaPoista
 4. Myytkö sinä siis keppareitasi? Jos myyt niin minkä hintaisia ne mahdollisesti olisivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ei ole mitään myynnissää, mutta kuten postauksessa sanoin, saatan laittaa Unin, Nalan ja Snean myyntiin. Nala ja Uni olisivat vähintään 50€/kpl ja Snea yli 60€

   Poista
  2. Okei! Kiitos vastauksestasi! <3

   Poista