10/22/2015

Hevoseni: Nona

~Stardust in your eyes / Tähtipölyä silmissäsi~  <-- Mun ja Nonan "motto" ja mahdollisesti myös tulevan hevoseni nimi ;)
Nona
Skp:Tamma
Rotu: Welsh B
 Vanhempia Nonalla ei ole, joten jos jollain on hienoa Welsh B tammaa tai oria tarjota vanhemmaksi/vanhemmiksi niin saa tarjota (kuvan kanssa), vanhemmille ainut ehto on, että niiden tulisi olla vähintään 9 vuotiatia, sillä olen ajatellut Nonan iäksi 7. Voihan Nona nuorempikin olla, jos vanhemmiksi löytyy sopivat ehdokkaat, jotka ovat vähän nuorempia kuin tuo yhdeksän. 
Nonalla ei ole vielä jälkeläisiä, eikä se ole julkisesti tarjolla emäksi. ;)
Nonan olen tehnyt itse, loppusyksyllä 2014.
Perusluonteeltaan Nona on kiltti ja rauhallinen, mutta silti riittävän energinen. Tammalla on aina pilkettä silmäkulmassa, varsinkin silloin kun se on reippaalla tuulella. Aikaisemmin Nona oli hieman jekkuileva ja joskus jopa ylivilkas, mutta nyt luonne on hiukan tasoittunut.
Loppukesästä syksyyn asti Nonalla oli jalkojen ja kavioiden kanssa ongelmaa(johtunee siitä, että ollaan Nonan kanssa siirrytty vasta hiljattain kengättömyyteen), joten ollaan nyt menty lähinnä rauhallisia maastolenkkejä. (todellisuudessa mun jalat oli kipeet aina juuri silloin kun ratsastin Nonalla xD)
Kouluratsastuksessa Nona on tasolla Prix st georges, eli muunmuassa laukkapiruetit ja laukanvaihdot joka toisella askeleella sujuu. Kouluratsastus siis sujuu hyvin, vaikka vieläkin välillä tamma saattaa mennä askeleissaan tai rytmissä sekaisin, mutta ollaan silti ahkerasti treenattu tuota Kürien avulla.
Maastoillessa Nona on reipas ja tsekkailee halutessaan kaikki pusikot läpi, tosin turvalliselta etäisyydeltä, ettei pusikko vaan syö sitä.
Esteitä Nona hyppää yksittäisenä 100cm ja ratana 60cm, sillä ei ole koitettu vielä korkeampia ratoja. ;) 
Maastoesteitä Nonalla ei olla paljoa hypätty, mutta 40cm ylittyy tammalta helposti. Nona rakastaakin erilaisten maastoesteiden hyppäämistä ja ylittääkin ne komealla ilmavaralla.

Nonalla kisasin vasta tänä vuonna ensimmäiset kerrat, mutta viime vuonna Nona oli mukana kolmessa epävirallisessa URL(netti)näyttelyssä sijoittuen kahdesti neljänneksi ja kerran toiseksi.
Tänä vuonna käytiin Helmikuussa Kht Celsien kisoissa, sekä syksyllä Kht Amirin kisoissa. Näissä sijoituttiin kolmen parhaan joukkoon jokaisessa luokassa. Kisattiin niin esteillä, näyttelyissä kuin kouluratsastuksenkin puolella Kürissa. Lisäksi Nona on tänäkin vuonna osallistunut kerran ep.vir.URL näyttelyyn sijoittuen jälleen neljänneksi :´D
Koska kisaan kaikilla hevosillani tasapuolisesti, pääsee Nona aika varmasti myös ensi vuonna kisakentille. ;)
Voinen vielä paljastaa sen verran, että olen jo hyvän aikaa suunnitellut Nonalle varsaa. Isä löytyy omasta tallista, mutta en vielä paljasta, kuka se on ;) Eri asia on, koska saan aikaiseksi alkaa toteuttamaan tätä varsaa xD
Nonan sivut löytyvät tästä osoitteesta: http://khtchiaro.suntuubi.com/?cat=67

6 kommenttia:

 1. Anonyymi10/22/2015

  Oon jo pitkään oottanu postausta kiva kun tuli nonan esittely

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! :) Nona on kyllä todella suloinen! ♥

  - Ansku Koo, kht Titillands

  VastaaPoista
 3. Kht Koivuharju10/22/2015

  Etkös ole tehnyt Nonan loppusyksystä 2014? Tekstissä lukee että loppusyksystä 2015 :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi10/23/2015

  Kiva postaus! :3 Ja Nona on kyllä tosi ihana! ♥♥♥

  VastaaPoista