7/22/2023

Heinäkuun projektit

Tässä jälleen esiteltynä Heinäkuussa valmistuneet keppihevoset. 😊

1.
Ensimmäisenä on tilaushevonen pilkukkaasta mikrovelboasta. Harja on harmaata villalankaa. Tämä oli ihan perusheppa, eli siinä ei ole sen erityisempiä yksityiskohtia.
Tilausjono on muuten tyhjä, joten nyt on oivallinen aika tilata multa keppari. Valmistumisaika on tällä hetkellä vain noin kaksi viikkoa!


2.
Sitten hommasin muutamat kunnostusprojektit tälle vuodelle, näin kesällä on aikaa tehdä niitä kun tilareita ei mene niin paljoa. Tässä kuussa ehdin kunnostamaan niistä neljä, ja viimeinen jää ensi kuulle.
Ensimmäisenä on tällainen karvaheppa avatulla harjalla. Tästä piti ommella saumat uudelleen, sillä alkuperäinen ommel oli todella, todella löysää (palat olivat juuri ja juuri kiinni toisissaan). Lisäksi pienensin korvia ja kiinnitin ne tietenkin uudelleen. Harja piti irrottaa kokonaan, se oli kiinnitetty aivan liian isoissa osioissa eikä solmukohtia oltu avattu. Eli uudelleen kiinnittämisen lisäksi piti jokainen jouhi avata loppuun asti. Heppa sai myös uudet silmät ja sieraimet.
Olen tyytyväinen lopputulokseen vaikka tämä oli lähtökohtaisesti se josta pidin kaikkein vähiten. 
Tämä kaveri on nyt mahdollista ostaa itelleen.

Tältä karvaheppa näytti ennen kunnostusta, olemus muuttui melkoisesti!


3.
Seuravaana heppana oli toinen kunnostusprojekti. Tämä on valkoista fleeceä ja harja on tuollainen paksu sekavärinen.
Tälle pienensin korvia ja kiinnitin ne uudelleen, kiinnitin harjan uudelleen alkueräisen kiinnityksen ollessa tosi löysä, samalla erottelin jouhet toisistaan jolloin harjasta tuli paljon siistimpi. Tein uudet silmät ja sieraimet, sekä vahvistin lähes näkymättömäksi haalistuneen kärpäskimouden lisäten huomattavasti enemmän pilkkuja etenkin päähän.
Myös tämä kaveri on nyt myynnissä!

Tässä oli lähtökohta tuolle kärpäskimolle hepalle.


4.
Lisää kunnostusprojekteja, myöskin tämä on myytävänä. Tämä yksilö on mustaa ja valkoista fleeceä upotetulla kirjavuudella. Harja on pitkä valkomusta villalankaharja ja sieraimet on pinkit.
Tälle yksilölle piti kiinnittää harja uudelleen sillä se oli lähes irti ja melko isoissa osissa kiinnitetty. Tälle piti vain siirtää korvat parempiin kohtiin ilman sen isompia muokkauksia korviin, tehdä uudet silmät ja sieraimet, paikkailla reikiä ja kiristää laikkujen saumat.

Kirjava heppa näytti alunperin tältä. Tästä kirjavasta ja seuraavasta valkopäisestä unohdin ottaa kuvat ennen kunnostusta, joten jouduin ottamaan screenshotit videolta. 🙈


5.
Viimeisenä Heinäkuun heppana on myöskin kunnostusprojekti. Tämä ei ollut itselle niin mieluinen projekti, koska heppa on todella kookas verrattuna ns. normaalikokoiseen keppariin. Kuitenkin isosta koosta huolimatta lopputuloksesta tuli ihan kiva. Eli tämä on mustaa ja valkoista Teddyä upotetulla valkopäällä, harja on lyhyehkö villalankaharja.
Tältä piti melkoisesti pienentää korvia ja kiinnittää ne parempiin kohtiin. Lisäksi piti kiinnittää harja uudelleen, minkä lisäksi alunperin harjan valkoiset kohdat olivat mohairia ja mustat villalankaa. Koska kyseiset kaksi lankaa eivät sovi kovin hyvin yhteen, niin korvasin valkoisen osuuden villalangalla. Myös tälle tein uudet silmät ja sieraimet, ja taisin paikata vain yhden tai kaksi reikää. Tämä oli siis tähän mennessä reiättömin heppa näistä viidestä, jotka sain.
Tämäkin kaveri on myynnissä vähän halvempaan hintaan.

Tältä heppa näytti alussa.


Mistä kepparista pidit eniten? Itse tykästyin tuohon kärpäskimoon, se on mielestäni aika nätti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti