6/23/2014

Hevosia Kesäkuulta + kuulumisia

Olen tehnyt peräti kolme keppihevosta nyt Kesäkuun aikana. Fleecehevosiin meni vähän kauemman, mutta tuon karvakankaisen heppasen sain parissa päivässä valmiiksi. Myös suitset on tullut tehtyä ja muutama pieni varusteprojekti myös.
Joku on siis jo saattanutkin huomata kotisivuillamme uuden asukkaan Nornen. Harjahan tuolla oli vielä hieman puolitiessä, koska tuo lanka sattui loppumaan, eikä sielä kaupassa ollut sitä lankaa, jossa Lauantaina kävimme.

 
Tämännäköinen veijjari siis kyseessä. Roduksi päätettiin Irlannincob, ja orihan tämä tietysti on.

Kokonimi on Réalta Beag sa Speir

 Taisi tämä Norne sitten omia nuo Mestenan suitset. :D
Olen jo Nornen ehtinyt testaamaankin, hyvin toimii ja "ominaisuudetkin" ovat juuri täydellisiä minulle: reipas ori, joka kulkee omalla moottorilla, askeleet ´selviä´ ja tasaisia, tottelee erittäin hyvin löysääkin ohjastuntumaa ja sen ilme on sellainen, ettei sitä pysty kuvaamaan yhdellä ainoalla sanalla


Olen sitten vihdoinkin saanut väkerrettyä valmiiksi tämän tiedottonman, harmaan tamman. Kuva ei ehkä ole mikään edustavin, mutta paras nyt tältä erää, koska en enää jaksanut takuta kuvaamisen kanssa tuola tuulessa. Cx Nimeä ja rotua siis mietin tälle vielä ;)

 Sitten on myös valmistunut tämä rodultaa Amerikanratsuhevonen/Saddlebred tamma. Alunperin tein nuo sen suitset tuolle harmaalle, mutta eivät kuitenkaan sopineet (ulkonäöllisesti) sille. Kuolaimet ovat kumipäällysteiset nivelkuolaimet, ja tein niihin vielä vaaleanpunaiset tutitkin. (Tuota turpahihnaa voi käyttää normaalina hannoverilaisena turparemminä tai remonttiturparemminä, sen verran on säätövaraa)
Eilen tosiaan nuo suitset tein, jolloin tein tuon erittäin tylsän, väliaikaisen otsapannan niihin. Tänään kuitenkin tein nahasta palmikoidun otsapannan, joka sopii noihin paremmin. :D
 
Sitten vähän ostoksia 8D 
Me käytiin tänään kaupoissa hamstrailemassa kaikenlaista tarvittavaa. Tai no, lähtihän sieltä mukaan kaikenlaista "Ei tarvittavaakin". Mustaa teddylankaa tarvitsin, koska sain tehtyä Nornen harjan loppuun, erilaisia tummanruskeita tarvittiin tuon tummanruskean/tummanrautiaan heppasen harjaan, ja valitsinkin niistä tuon Foxi- langan (tuo tännimmäinen). Pinkkiä fleeceäkin oli jo pitkään etsitty, mutta saksia tai kaulapantoja me ei lähdetty hakemaan. Cx Kaulapannoista saa hyviä turparemmejä, niissä on kapsonirengaskin, joten niistä saa siis hyviä kapsoneitakin. :D Kaulapannat hamstrattiin kirpputorilta euron hinnalla (hallpaaa, ja noi on vielä aitoa nahkaa :o) Sakset otettiin mukaan Halpa-Hallista, ne sai samalla hinnalla kuin yhdet toiset sakset (nuo siis olivat samassa paketissa).
Niin, ja tietenkin ostettiin samalla matkalla myös solkia, pieniä ja isoja, sekä lukkoja ja yhden jännän jutun, joka esittäytyypi myöhemmin tässä postauksessa. ;)
 
 
Sitten päivän ratsastelukuviin:
 Testaamassa tuota uutta tammulia. Ei, ei yhtään tuullut, eikä heppanen yhtään lennellyt tuulen mukana. Cx

 
Nornella ratsastelua... Öää.. tämän piti olla laukanvaihto :D

 Se kallistaaa, kaatuuko se? cx

 
 
Niinjoo, sitten siihen "kummallisuuteen", joka myös tarttui matkaamme yhdeltä suutarilta.
 Se muuten päätyi heti Nornen turpahihnaksi :D

(P.S Koristelin tuon otsapannankin)

Mikä on tuo? :o No sehän on Bootsiremmi! XD Jooh, eli se on justiin perfekto turpahihna Nornelle :3


Ainiin! Meinas ihan unohtua... Oltiin eilen tuola isovanhempien kesämökillä Juhannus- kahveilla, kuten joka vuosi. Sinne tuli myös kaksi pientä serkkuani. Olin vartavasten ottanut sinne kaksi keppihevosta mukaan (siis Nornen lisäksi), joilla he saivat sitten ratsastella.
 
Norne: -Mikä tää on? Onks se syötävä?.. -Huhuu? Mikseise vastaa?

Sielä on ihunat karsinatkin :3 Tosin, niitä tulee käytettyä vain silloin, kun ollaan yötä tuol kesämökillä ja keppiheppasia on mukana. :D
 

Pienet hevostytöt :D

Eipä Blackielle jäänyt ainakaan nälkä, tytöt nimittäin syöttivät sitä ahkerasti

Ihana kuva... Lukuunottamatta keskeneräistä harjaa Cx
 
 
Hyvää iltapäivän jatkoa teille! Minä meen nyt jännittämään, koska meidän Hulina- kisuliini penikoi pian. :3

2 kommenttia: