4/28/2020

Huhtikuun tilarit

Jos alkuvuodesta muutama kuukausi oli hiljaista tilausten osalta, niin huhtikuu oli ihan päinvastainen! Tein peräti yksitoista hevosta, jotka lukeutuivat huhtikuun tilauksiin (osaa ehdin aloittamaan jo maaliskuun puolella). Joten perinteen mukaan, tässä postauksessa taas esittelen teille valmistuneet hevoset. :)

1.
Ensimmäisenä esittelen teille tämän ylisöpön tilausponin. Tilaaja halusi tämän varsakaavalla, mutta kooltaan yli A4 -paperin kokoiseksi.
Kyseessä on tosiaan upotettu kirjava valkoisesta ja ruskeasta karvakankaasta. Harja on tummanruskeaa villalankaa ja silmien väri on ruskea, mikä sopii ponille mielestäni oikein hyvin.
Lisäksi tämän mukaan tilattiin vaaleanpunaiset aachensuitset tuteilla ja kahdella rivillä strassikoristeita, sekä martingaali.


2.
Eräs valmistamistani myyntihevosista. Normaalikokoinen valkopäinen heppa teddykankaasta. Harja asiaankuuluvasti Teddy -lankaa ja päässä herasilmät. Tämä kyseinen yksilö on jo myyty.
Edelleen jatkan näiden myytävien kanssa samalla linjalla, eli pyrin kuluttamaan varastosta pois sellaisia materiaaleja, joita ei tilareihin kulu. Tämän kuun myytävät onkin kaikki tehty tämän "säännön" mukaan.


3.
Toinen myytävä. Varsa ruskeasta ja valkoisesta teddykankaasta. Harja ruskeaa Teddyä ja ruskeat silmät. Jotenkin tuntuu, että varsoille tulee aina niin veikeä ja söpö ilme, siksi tykkäänkin niitä toteuttaa.


4.
Tilausminiponi mustasta fleecestä tähdellä. Harja mustaa villalankaa. 
Mukaan tilattiin pinkki riimu ja riimunnaru.


5.
Tämä ja seuraavien kuvien kirjava varsa kuuluvat samaan, isompaan tilaukseen. 
Tosiaan, näissä kuvissa on punaruskeasta velboasta valmistettu hevonen, jolla on useampi merkki (merkit on tehty tilaajan mallikuvan mukaan). Harja ruskeaa villalankaa. 
Tälle hepalle tuli tummanruskeat enkut, joissa on kolme riviä timanttiketjua. Lisäksi loimi, pyöröpunotut ohjat ja riimunnaru.


6.
Tässä on samaan tilaukseen kuuluva, mallikuvan mukaisesti tehty varsa. Tummanruskeasta ja valkoisesta velboasta samanvärisellä harjayhdistelmällä. Turvassa on myös pinkkiä.
Tälle meni korvahuppu ja loimi. Lisäksi tilauksen mukana ostettiin myös muutama myyntivaruste. On aina mukava saada isompia tilauksia, joiden mukana ostetaan myös myyntivarusteita tai -hevosia.


7.
Varsatilari ruskeasta karvakankaasta. Harja mustaa Teddyä ja päässään tällä on piirto. 
Varusteiksi tilattiin vaaleansininen nylonriimu ja mustat enkut tuteilla ja strassikoristeilla.


Tässä vielä kuva, jossa nuo kaikki seitsemän hevosta, joita tein yhdessä. Voin sanoa, että jos heppojen tekovaiheessa ei ollut kämppä sottainen, niin varusteidentekovaiheessa takuulla oli! Pöytä, hylly ja osittain lattiakin täynnä varustemateriaaleja. :D
Oli kiva toteuttaa näinkin montaa hevosta yhtä aikaa, tuntui, että työ sujui jouhevammin kun yhtenä päivänä sait kaikille korvat ja toisena teit jo harjoja. Tuli jotenkin hirveän aikaansaava olo, vaikken päivässä työtunteja juuri enempää käyttänytkään mitä vaikka kolmen hevosen kanssa yleensä.


8.
Vuonohevonen beigestä pehmokankaasta. Tälle tuli mallikuvan mukainen tummennos ja hieman "jauhoturpaa" tummennoksen yläpuolelle. Lisäksi tälle tilattiin muutama varuste:
-viininpunainen korvahuppu mustalla strassikoristeella
-meksikolaiset suitset, joiden otsapannassa kolme riviä mustaa strassimattoa
-musta nylonriimu viininpunaisilla pehmusteilla


9.
Tilari laikukkaasta mikrovelboasta. Ruskea villalankaharja ja herasilmät. 
Pakko kyllä sanoa, että hyvää mikrovelboaa on aina kiva työstää ja siinä saa jotenkin tosi hyvin hevosen muodot esille. :)


10.
Myyntihevonen valkoisesta ja vaaleanruskeasta erikoiskankaasta. Tällä on vähän kirjavuutta, alaleuassa ja kaulan yläpuolella. Harja on valkoista ja vaaleanruskeaa mohairia ja vasemmalla puolella on herasilmä.


11.
Viimeisenä on tällainen hieman sirompi myyntiheppa. Myös tämä on tuosta valkoisesta erikoiskankaasta. Harja on normaalia pidempi, noin 20 cm ja tehty Rumba -langasta. Alun perin olin hiukan skeptinen tämän suhteen, sillä muokkasin kankaalle piirtämääni kaavaa vapaalla kädellä. Lopputulokseen olen kuitenkin tyytyväinen ja onnistuin saamaan hepalle kivasti "arabimaista" siroutta.


Kommentoi alle suosikkisi. :)

2 kommenttia:

  1. Nimetön5/03/2020

    5&6! Ihania ovat. Aika paljon kirjavia ja hevosia merkillä.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen ja toinen olivat suosikkini!

    VastaaPoista