4/11/2017

Talvi villissä lännessä?

Tallin hevosille on nyt tosiaan kaikille valittu panostukset. Tuikun panostuksena on lännenratsastus, jota tämä postaus käsittelee. Käytiin Tuikun kanssa kuvaamassa teille materiaalia (lähes) vimosen päälle varustautuneena! :D Oli muuten jännää vetää ratsastushousut jälleen jalkaan, ratsastamassa kun taisin käydä viimeksi viime keväänä.

Videota editoidessani huvituin paljon yhdestä kohdasta, jossa sanoin "talvi villissä lännessä". Niin tosiaan, olihan ulkona vielä jäätä. Siitä johtuu tämän postauksen nimi. ;-D Kokosin kuvatuista klipeistä eräänlaisen yksinkertaisen musiikkivideon. Ainakin itse tykkään siitä hurjasti, toivottavasti tekin.

 
Linkki videoon

1.

2.

Ensiksi mentiin tietenkin alkuverkat. Kesti hetken, jotta sain Tuikun pitämään pään tarpeeksi alhaalla. Mulle tuotti hankaluuksia ratsastaa pitkillä ohjilla ja pitää käsi oikealla paikallaan, koska olen tottunut ratsastamaan ohjat tuntumalla.
 Alussa mentiin kaikki askellajit läpi ja tehtiin pysähdyksiä käynnistä ja ravista. Lisäksi tehtiin peruutuksia ja muutamia pieniä, taivuttavia voltteja ennenkuin alettiin työskentelemään kunnolla.

3.

4.

5.

6.

Verryttelyjen jälkeen ratsastettiin erilaisia teitä ja tehtiin pysähdyksiä kaikista askellajeista. Herättelin Tuikkua, jotta sain sen reagoimaan nopeammin ennen vaativampia tehtäviä. Kun tamma oli hyvin kuulolla, tehtiin muutaman kerran sideways ja sidepass, jonka jälkeen harjoiteltiin spinnejä. Sitten tehtiin näitä vuorotellen lisäten väliin askellajisiirtymisiä, peruutuksia ja pysähdyksiä.


7.

8.

Loppua kohden lisättiin "rataan" liukupysähdykset.
Liukupysähdyksiä oli hankalaa soveltaa hiekalle, varsinkin kun alla ei ollut paljoa irtohiekkaa. Itseasiassa hiekalla ei liukunut juuri yhtään, ne oli lähinnä sellasia äkkipysähdyksiä. Videolle kuvattiin tämän takia muutama "liukupysähdys" tuossa jäällä. Olin muuten ihan varma, että tulen kaatumaan siinä jäällä, mutta hengissä selvittiin!
Mentiin nopeatempoisesti, eli ihan kunnon treeni pidettiin, eikä mitää laiskoteltu. Tuikulle oli päässyt kertymään ihan kunnolla energiaa ratsastustauon takia.
Oli kyllä kivaa pitkästä aikaa treenata kunnolla. :D

9.

10.

11.

12.

Muuten meni mielestäni hyvin, mutta peruutukset tehtiin vähän liian nopeati, kuten varmaan videoltakin näkyy. Peruutusten jälkeen olisi myös voinut pysähtyä kauemmin. Lisäksi meinasin parilla kerralla kaatua tehtyäni liukupysähdyksen ja käännyttyäni laukkaa varten. En ollut koskaan aikaisemmin ratsastanut kyseisillä kengillä (jotka muuten on äidin), joten pohjat olikin liukkaammat, mitä oletin. Saatiin kuitenkin molemmilla kerroilla tasapaino säilytettyä, joten en päässyt maistelemaan hiekkaa. :'D Toinen näistä "melkein kaatumisista" näkyykin videolla. No, pikkuvikoja, näitä sitten korjaillaan jatkossa käsien asennon ynnä muun ohella.

Hiukset oon muuten värjännyt punaiseksi, kuten varmaan näkyy. Ne on nyt ollut noin kolme viikkoa ihan kunnolla värjätyt. :3

Kommentoi alas, mikä kuvista on suosikkisi! Henkilökohtainen suosikkini on tuo 12 ja sitä tulenkin varmaan tunkemaan joka paikkaan (no mercy). >:D

3 kommenttia:

 1. Tää postaus tuli sillee et ku katoin et onks tullu postausta ja ei ollu ja sitte tää vaa ilmesty. Ja tämäkin oli hyvä postaus kuten kaikki muutkin😄: )

  VastaaPoista
 2. Nimetön4/11/2017

  Musta kuvat 11 ja 12 oli ihaninpia! Näytät kuvissa ihan oikealta cowboyltä! Ihana Tuikkuu:)

  VastaaPoista
 3. Nimetön4/12/2017

  Hyvä postaus! Lempparini on varmaan 8 tai 12, en osaa päättäää. :D Cowboy-Katatu. XD Videokin oli kiva. Tuikkupuikku! <3<3<3<3
  -shetlanninponi1 Howrsesta.

  VastaaPoista