9/29/2024

Syyskuu

Tänään on luvassa Syyskuun tilaripostaus.
Kuukausi alkoi kolmen hevosen viimeistelyllä, joita tein samassa erässä viimekuun viimeisten ponien kanssa. Nämä ei kuitenkaan ihan valmiiksi ehtineet elokuussa, niin pääsevät nyt vasta esittelyyn. Tässä kuussa tein myös monta kunnostusprojektia. Joten ei muutakuin lähdetään katsomaan, minkänäköisiä keppareita tein:

1.
Otetaanpa ensimmäisenä tämä beige pikkuponitilari. Harjana on beige Mohair ja merkkinä tähti. Yksityiskohdiksi tuli vaaleanpunaiset sieraimet, vaaleanpunainen turpa ja pienesti vaaleanpunaista silmien ympärille. Mukana tilattiin mustat englantilaiset suitset aidoilla soljilla, hopealla timanttiketjulla ja sinisillä grippiohjilla, niistä kuva tuossa alla.
Grippiohjat ovat viime kuukausina lisänneet suosiotaan, samoin kuin itse grippinauhan myynti. Nämä on kyllä kivaa vaihtelua ihan normi tekonahkaohjiin. 😊


2.
Seuraavana on pilkullisesta mikrovelbosta valmistettu tilari, pikkuponi tämäkin. Harja on mustavalkoinen, pilkkujen mukaan tehty. Yksityiskohtana vaaleanpunaista turvassa. Tällä meni enemmän varusteita, joita en tällä kertaa kuvannut: vaaleanpunainen säädettävä karvariimu valkoisella teddyllä, beigepinkki pyöröpunottu nylonriimunnaru ja violetti-vaaleanvioletti virkattu korvahuppu. Niitä näytän kyllä tulevalla Syyskuun vlogi -videolla paremmin, joten kannattaa katsoa se sitten viikon parin päästä kunhan julkaisen sen.


3.
Ja lisää pikkuponitilareita, tällä kertaa vaaleanruskeasta karvakankaasta. Harja on beige otsaharjan ollessa valkoinen. Tälle tuli kevyet tummennokset turpaan ja silmien ympärille. Varusteina meni vaaleanvihreä kangaskorvahuppu vaaleanvihreillä strasseilla ja vaaleanvihreä riimunnaru.
Tämä oli se poni, jolla viimeisimmällä tutoriaalilla näytin, miten keppihevoselle tehdään harja.


4.
Syyskuun ensimmäinen kunnostuskeppari oli tällainen Estetalli Kultavälkkeeltä keskeneräisenä saatu poni. Täytin sen uudelleen, tein korvat, harjan ja silmät sekä sieraimet. Silmiksi laitoin yhdeltä toiselta kunnostuskepparilta jääneet vaaleansiniset silmät.
Tämä miniponi on mustaa ja valkoista Teddyä. Harja on muuten musta, mutta otsaharjassa on hieman valkoista. Silmät ja sieraimet ovat tekonahkaa.

Tässä ponin lähtökohta, eli se oli vain ommeltu ja täytetty.

5.
Seuraava myyntiminiponi on taas suositusta punaruskeasta karvakankaasta. Ruskea villalankaharja, tähti ja vaaleanpunainen turpapilkku. Tälläkin silmät ja sieraimet on tekonahkaa.


6.
Saanen esitellä uuden kepparikoon tilausvalikoimaan; poni. Tämä kaava oli työn alla useamman kuukauden, sillä en ehtinyt tehdä uutta koeversioita kuin vasta nyt. Mutta nyt viimein tämä yli A4 kokoinen ponikoko on valikoimassa. Kooltaan siis pikkuponin ja hevosen välistä.
Tämäkin kaveri on punaruskeaa karvakangasta, tällä kertaa vaaleanruskealla harjalla ja piirrolla. Ja tälläkin tekonahkasilmät ja sieraimet. 
Molemmat näistä punaruskeista myytiin vuorokauden sisällä siitä kun laitoin ne myyntiin, eikä kankaan suosiolle näy loppua, sillä saan jatkuvasti kyselyitä milloin teen lisää myytäviä tästä kankaasta. 😂


7.
Seuraava heppa on kunnostusprojekti. Tälle ei ihan hirveän paljon muutoksia tarvinnut tehdä, oikeastaan vain poistaa teipinjämät, täyttää, poistaa liimatahroja, muokata silmiä, vahvistaa ja parannella papurikkokuviointia sekä tehdä uudet turpa- ja silmätummennokset.
Kankaana tässä on punaruskea fleece ja harja on lyhyt mustavalkoinen. Merkki on tuollainen melko hauska monisakarainen - alkuperäinen mikä tällä oli mulle tullessaan.

Tässä lähtökohta. Tämän hepan ulkonäkö ei hirmuisesti muuttunut. Aluksi aion vaihtaa silmät ja sieraimet, mutta ne oli jotenkin niin symppikset, joten jätin ne.

8.
Harmaa Velboatilari, hevoskokoinen. Tämä kuului samaan tilaukseen kuin postauksen nro 3 valkopäinen pikkuponi, mutta unohdin ihan tyystin aloittaa tätä samalla kuin sitä pikkuponia. Harja on perus musta, ja tälle tuli papurikkokuviointi ylemmäs kaulaan asti, ja turpa-, sekä silmätummennokset.


9.
Kuun loppupuolella otin vielä muutaman kunnostusprojektin lisää työn alle, jotta sain lisää myyntihevosia. Myytäviä menee nyt hyvään tahtiin, niin valikoima ei ole kovin suuri tällä hetkellä. Tämä heppa on valkoista pehmokangasta, valkoisella pitkähköllä harjalla. Tein tälle tekonahkasilmät ja -sieraimet, sekä kevyet tummennokset.
Tämän hepan ostin kesällä kirpputorilta raatona. Saumat piti ommella uudelleen, sillä ne oli todella löysät. Samalla pienensin hevosta hieman ja muokkasin muotoja paremmaksi. Korvat ja otsaharja piti kiinnittää uudelleen, sitten tein kokonaan uudet sieraimet, silmiksi hyödynsin seuraavaksi esiteltävän kunnostusprojektin vanhat silmät. Lopuksi vähän ilmettä lisäämään tein kevyet tummennokset.

Tässä lähtökohta. Vaikka heppa ei ollutkaan täytetty, silti tässä on nähtävissä huono ommel, liian suuri alaleuka, sekä liian pienet silmät ja sieraimet. Ulkonäkö muuttuikin siis melkoisesti.

10.
Viimeiseksi Syyskuun hevoseksi jäi tämä kunnostusprojekti. Kangas tässä on jotain huopa- ja Fleecekankaan väliltä, harja on musta, merkiksi tein kapean läsin ja myös tällä silmät ja sieraimet on tekonahkaa.
Tällekin piti ommella saumat uudelleen, sillä ne oli hirmu löysät. Myös korvat piti ommella uudelleen, ja pienensin niitä melko paljon. Harjaa piti tuuhentaa, ja sitten tein merkin, jolla sain hankalimmat liimatahrat piiloon. Lopuksi vielä täysin uudet silmät ja sieraimet.
Tämäkin löytyy myynnistä, tietysti halvemmalla hinnalla kun ei ole uuden veroinen.

Ja tässä hepan lähtökohta. Tämäkin muuttui melkoisen paljon. Erityisesti korvissa on havaittavissa varmaankin löysin ommel, mitä olen tähän mennessä nähnyt keppareissa. Keppareiden ompelussa on tärkeää käyttää pientä, tiivistä ommelta, teitpä sitten käsin tai koneella, muuten hevonen purkautuu ajan saatossa.
Tämän silmät pääsi hieman muokattuna tuolle edeltävälle valkoiselle hepalle. Sieraimet oli liian pienet ja kapeat jopa miniponille, niin niitä en pystynyt hyödyntämään. Pyrin aina jättämään näistä kunnostusprojekteista jääviä osia tulevaisuudessa myytäville, niin että mahdollisimman vähän menee roskiin.

Sitten loppuun vielä yksi extraprojekti. Tälläinen heppa tuli väritysten uusintaan. Jostain syystä se oli pesty, ja lähes kaikki väritys oli lähtenyt pois. Tein värityksen uudelleen mahdollisimman samanlaiseksi kuin mitä alkuperäinen oli. Lisäksi valkaisin valopilkut, mutta muuten en kunnostanut heppaa omistajan toiveesta.

Tältä heppa näytti alkuun, eli lähes kaikki väri oli lähtenyt.

Mutta siinäpä ne. Mikäs näistä oli lempparisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti