10/19/2020

Katatu on palannut // TILARIPOSTAUS

Heipä hei taas!

Meikäläinen on nyt vihdoin päässyt palaamaan kepparihommien pariin! Harjoittelu on saatu päätökseen ja koulu on alkanut (etäopetuksessa). Muutin myös ensimmäiseen omaan kotiini Seinäjoelle. Tällä viikolla sain tuotua ja järjestettyä viimeisetkin tavarat, eli suurimman osan kepparitarvikkeistani tänne. Nyt voinkin taas palata tilarien ja myytävien pariin, niin ja tietenkin kuvaamaan videoita! Unohtamatta tietenkään blogia. :)


Pidemmittä puheitta, esittelen nyt valmistuneet hepat:

1.
Kirjava hevonen valkoisesta ja vaaleanruskeasta erikoiskankaasta. Tämän harja on villanvalkoista ja vaaleanruskeaa mohairia ja toinen silmä on herasilmä. Tästä toivottiin suht samannäköinen kuin taannoisesta myyntihepasta, tosin lisäsin yläkaulaan yhden laikun kun valkoinen erikoiskangas oli tosiaan aika lopussa.
Tälle tuli myös mustat hannover -suitset vihreillä strasseilla.




Kahdesta seuraavasta varsatilarista otin kyllä kameralla kunnon kuvat ja latasin ne jo tietokoneellekin, mutta jotenkin mystisesti ne ovat kadonneet kuin tuhka tuuleen. Siksipä minulla ei ole esimerkiksi valkopäisestä yksilöstä muuta kuin nopea puhelimella otettu räpsy, pahoittelut siitä:

2.
Varsatilari vaaleanruskeasta erikoiskankaasta isolla valkealla merkillä. Tämän harja oli luonnonvalkoista mohairia ja hieman pidempää sorttia. Mukana meni ainakin punainen nylonriimu ja punaruskea riimunnaru.

Kuvaaja: @kuuraturvantalli
3.
Toinen varsatilari. Tehty karvakankaasta, merkkinä läsi ja harja ruskeaa villalankaa.
Nämä kaksi varsatilaria tein tosiaan kesällä, jonka jälkeen tulikin pieni tauko tilareista.

4.
Vuonistilari beigestä velboasta. Perus mustavalkoinen villalankaharja.
Tälle tilattiin mukaan kuolaimettomat Sidepull -suitset. Otsapantaan tuli J-kirjain ja kaksi riviä helminauhaa. Alempana tarkempi kuva otsapannasta.


5.
Valkopäinen pikkuponi ruskeasta ja valkoisesta teddystä. Ruskeavalkoinen harja ja ruskeat silmät. Tämä yksilö on tosiaan varsakaavalla tehty ja on myynnissä.


6.
Teddyhevonen lyhty -merkillä ja pidemmällä ruskeavalkoisella Rumba -harjalla. Ruskeat silmät. Kyseinen yksilö taitaakin olla oma lempparini tästä erästä. Myös tämä on myyntiheppa.



Kommentoi alle suosikkisi näistä tilareista. :) Seuraavaksi on tulossa ainakin miniponi myyntiin ja mahdollisesti normaalikokoinen heppakin, en ole vielä sen kummemmin ehtinyt suunnittelemaan mitä alan seuraavaksi tekemään.

Nyt on tosiaan tavoitteena niin hevosten kuin varusteiden kanssa käyttää sellaisia materiaaleja, joita ei tule käytettyä tilauksiin. Näin saan ns. turhia ja ylijäämämateriaaleja pois hyllyiltä pyörimästä. Joten voitte odottaa myyntihevosten olevan lähiaikoina teddystä, erikoiskankaista ja myös pehmokankaasta.

Sitten muutamia myynti- ja tilausvarusteita, joita etenkin yhtenä vapaapäivänä ahersin:
Valkoinen tilausriimu valkoisilla pehmusteilla.
Tässä kuvassa on muuten tuo lyhtypäinen hevonen vielä silmiä ja sieraimia vailla.

Punainen tilausloimi fleecestä kahdella hihnalla. Oletuksena teen varusteet kuumaliimalla, mutta pienestä lisähinnasta saa tikattuja varusteita ja esim. loimiin ommellut reunat.


Kaksi martingaalia, vasemmanpuoleinen pehmusteella ja oikeanpuoleisessa yhdistin kaksi hihnaa: neonvärisen ja mustan. Molemmat on tehty ompelukoneella ja viimeistelty kuumaliimalla (esim. nauhojen hapsuttavat reunat liimasin kevyesti, etteivät ne purkaudu).

Jouluinen setti, johon kuuluu riimu, riimunnaru ja rintaremmi. Halutessaan settiin kuuluvia varusteita voi myös ostaa erikseen.

Pari näyttelyriimua, joita en olekaan pitkiin aikoihin tehnyt. Näitä on mukavan nopeaa ja helppoa tehdä verrattuna muihin varusteisiin.

Näistä varusteista tosiaan kaikki vielä toistaiseksi myynnissä, paitsi tietenkin tilausvarusteet.

Ainiin, YouTubeenkin on tullut jo tässä välissä video ja lisää on tulossa piakkoin:


Eipä tällä kertaa muuta, kiitos ja hei! :)

11 kommenttia:

  1. Anonyymi11/10/2020

    Haluaisin kysyä miten sinulta pystyy tekemään tilaukset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tilaussivuilta: http://chiarohobbyhorses.blogspot.com/p/tilaaminen.html löytyy ohjeet. :) Eli yksinkertaistettuna, laitat mulle tilauskaavakkeen.

      Poista
  2. Mun lemppari vuonistilari:)

    VastaaPoista
  3. Ensimmäinen ja kuudes ovat lemppareitani!

    VastaaPoista
  4. 4. Vuonis on lepi hepparotu muutenkin

    VastaaPoista
  5. Ihana valkoinen riimu ja miten osaat tehdä noin ihania loimia, joluinensetti . Aivan täydellinen ja martingaaleista molemmat ovat hienoja. Näyttely riimutkin on hienoja mutta en käy näyttelyissä enkä ole oikein ikinä ymmärtänyt niitten tarkoitusta. Tiedätkö sinä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! :)
      Näyttelyriimut ovat siis "hienompia" riimuja, joita käytetään juurikin näyttelyissä hevosia esitettäessä. Etenkin arabeilla näkee usein näyttelyriimuja. :)

      Poista
  6. Anonyymi1/08/2021

    Kepparisi ja varusteesi ovat todella hienoja. Miten osaat tehdä noin hienoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :)
      Harjoitelemalla ja ottamalla mallia oikeiden hevosten varusteista.

      Poista