6/27/2019

Kesä

Kalajoelta juuri kotiuduttu ja päivätorkut nukuttu. Ennen huomista työpäivää ja viikonlopun Jyväskylän reissua onkin hyvä aika saada tämä postaus valmiiksi. Toukokuulta jäi tilarikuvat taas roikkumaan, joten tässä postauksessa myös toukokuussa valmistuneet hevoset.
Muuten on aika kiirettä pitänyt, viimeisen kuukauden on ollut viikon alussa tai puolivälissä jotain ja samaten viikonloppuna ja kaikki välipäivät on ollut töitä. Kuten arvata saattaa, aikaa tilareille on jäänyt tosi vähän ja osa kesäkuun hevosista on vasta aivan alkuvaiheessa. Mutta ei hätää, teen ne kyllä. :)

Aloitetaanpa sitten esittelemään valmistuneita hevosia:

1.
Vaaleanharmaasta velboasta valmistettu hevonen läsillä. Valkoinen lyhyt villalankaharja. Aachensuitset, joissa otsapannassa pehmuste ja strasseja.

Hieman jäi itseä häiritsemään hätäisestä täytöstä johtuneet rypyt suupielessä. xD Kuitenkin ennen lähetystä varmistin, että huolellisella täytöllä rypyt saa pois.


2.
Harmaa fleecehevonen mustalla harjalla, läsillä ja sinisillä silmillä. Mustat turparemmittömät suitset strasseilla. Tästä tuli ehkä hieman ponimainen kun kokeilin pieniä muutoksia kaavaan. :D


3.
Pitkäharjainen myyntiponi, varsan kokoluokkaa. Herasilmät, pienet tummennokset, pinkkiä turvassa ja mohairharja. Tämä kaveri on ainakin toistaiseksi kaupan, jos kiinnostaa tälläinen lisäys talliin.


4.
Lisäksi otin kesäkuulle pari erilaista projektia ja ai että näiden parissa häärääminen virkisti kummasti.
Ostin kolme kappaletta vanhoja kaappiponeja Kht Kavitalta ja kunnostin ne. Tämä kuvan heppa on niistä ensimmäinen. Eli velboasta valmistettu pieni hevonen/poni vähäisellä kirjavuudella. Sitemmin tämä on myös myynnissä.Tässä näette tuon hevosen lähtötilanteen. Eli korvien kovikkeet meni vaihtoon ja korvat kiinnitin hieman paremmille paikoille. Reikiä piti paikkailla, samoin vahvistaa saumoja osasta kohtaa. Turvan pinkin läiskän vahvistus, otsaharjan uudelleen kiinnitys ja harjasten erottelu toisistaan olivat työvaiheita, joita tälle tein.

5.
Tämä on sitten toinen kunnostamistani poneista. Tämä on hieman isompi kuin edellinen ja vaati myös enemmän työtä. Tämä tulee myös myyntiin. Silmien vaihtoa myös mietin näille, mutta halusin säilyttää niiden alkuperäisen ilmeen ja kunnioittaa tekijää, joten en vaihtanut niitä. :)


Eli tälle tein kaikki samat työvaiheet kuin ensimmäiselle kunnostettavalle hepalle. Tosin tältä irrotin koko harjan ja kiinnitin uudelleen paremmin.

6.
Sitten viimeinen kunnostettu hevonen. Tämä oli kivoin ja haastavin projekti näistä kolmesta. Valmistettu fleecestä, harja mohairia, tummennokset, pinkkiä turvassa ja erikoisuutena täplitys. Erityisesti täplityksen vahvistamisesta pidin, vaikka yleensä en erityisemmin tykkää täplien tai muiden erikoiväritysten tekemisestä.
Tämä tulee myyntiin kuvassa näkyvien suitsien kanssa. Hinnat näillä kunnostetuilla hevosilla on tietysti halvemmat kuin esim. omien tilaushevosteni hinnat.


 
Lähtötilanne. Myös tälle tehtiin samat työvaiheet kuin muille, sekä täplien vahvistus. Se olikin mielenkiintoinen projekti, koska mulla ei suoraan ollut esim. oikean väristä tussia vaan jouduin soveltamaan. Mutta juuri soveltaminen oli mielenkiintoista ja toi kivasti haastetta projektiin.

 Jatkossa olisi kiva ottaa lisää kunnostettavia hevosia, oli ne sitten itse tekemiäni tai muiden tekemiä (jälkimmäiseen tietysti kysyn luvan, en siis ala ilman lupaa vaikkapa muuttelemaan toisen tekemää).
Kommentoi alle suosikkisi ja kerro, miten mielestäsi onnistuin kolmikon kunnostamisessa. :)

8 kommenttia:

 1. Anonyymi6/27/2019

  Lempparini on tuo harmaa poni, sillä on jotenki kiva ilme! 😍 Onnistuit tosi hyvi ton kolmikon kohdalla, tuo vika varsinkin on tosi sievä!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi6/28/2019

  Onnistuit mun mielestä tosi hyvin! Tosi hienoja keppareita! Mun lemppari on ehkä toi nro. 1, mutta kaikki muutkin on hienoja, joten mulla ei ole oikeastaan varsinaista lempparia. Onko toi kuutosen suu upotettu, ommeltu vai tehty tussilla tms? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Tummennokset ja pinkit kohdat on tehty tussilla :)

   Poista
 3. Anonyymi6/30/2019

  Ihania! Eniten tykkäsin ehkä 1 hepasta, väri+läsi-yhdistelmä on ihana. Ja suitset olivat nätit, osaispa ite tehä! Kunnostetuista ihanin oli ehkä tuo 5.

  VastaaPoista
 4. Kht Chiaro, millä tummennokset tehdään, ja mistä tummennosta saa otettua, ja millä hinnalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse teen tummennoksen Promarker tai Brushmarker -tusseilla. Teen tummennoksia esim tilareille, riippuen määrästä ja koosta 0,50-3€ hintaan

   Poista
 5. Ja sit viä kysyn että mistä saa nylonia ja pyöräpunottuihin ohjiin sitä narua/kangasta mitä se nyt onkaan😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nylonia olen ostanut mm. lankakaupoista. Teen pyöröpunotut ohjat ihan tekonahasta, jota saa vaikka Eurokankaasta. ;)

   Poista