3/23/2018

Tallissa asuneet [Osa 2/3]

Jatketaanpa Tallissa asuneet -sarjaa. Jos et jo ole nähnyt ensimmäistä osaa, katso se tästäosa 1

Kuten hevosten määrästä saattaa tähän mennessä ja vielä tästä eteenpäinkin päätellä, oli tallini todella aktiivinen ja pääasiassa keräilin keppihevosia, toki ratsastaen niillä kaikilla. Mulla oli aina iso talli, kunnes lopulta kyllästyin suureen hevosmäärään ja tällä hetkellä tallissani asuukin vain viisi hevosta, mutta siitä lisää vasta ensi kerralla! ;)

2014-2016:
NA.Point of all this is the spirit of Enterprise eli Entru oli joku puoliveriori. Entrun ostin Hileeltä, kuten suunnilleen jokaisen hevosen tässä vaiheessa. :D Tästä hevosesta lähti kunnon heppojen ostelu- ja keräilybuumi, jolloin harrastukseni oli myös aktiivisinta!

SM. Picasso "Piksu". Saatan muistaa ihan väärin, mutta orin rotu saattoi olla suomenhevonen. Tämä oli myös ostettu Hileeltä. Pienenä yksityiskohtana kerron, että Piksun turpa haisi mangolle, sillä siihen oli luultavasti kaatunut jotain edellisessä kodissa. :'D

NA.Jupiter, eli Jupi. Jupi asuu mulla vieläkin, kuten varmaan tiesitte. Rodultaan se on ranskanratsuponi ja sukupuoleltaan ori. Tein Jupin yhdessä Hileen kanssa. Pidin siitä hirmuisesti jo tekovaiheessa ja se onkin siitä lähtien ollut suosikkihevoseni!

Hyvin pian Jupin jälkeen tein CH. Tekiilan. Se oli ransakanratsuponi, tamma ja totteli kutsumanimeä Teke. Teke oli toinen itse tekemäni ratsuponi, tein sen Jupille tammakaveriksi ja niillä onkin useampi yhteinen varsa.

RW. Cream Girl oli haflinger tamma. Runawayshorsesilta ostettu.

Ra.Ra Supernova "Nova", pintabian tamma. Myös se oli Hileen tekemä, ja häneltä ostamani. Nova asui tallissa suhteellisen pitkäään huolimatta siitä, että se oli isokokoinen ja siksi painava ja hankala ratsastaa.

Myös tämä shire-ori oli Hileen kanssa yhteistyössä tehty. Tässä kohtaakin tuli ajatuskatkos herran kokonimestä. Muistan, että se alkoi The spirit of... jotain. Kutsumanimeltään se kuitenkin oli Mörkö.  /Kiitos Gittalle, joka muisti nimen olleen The Spirit of the Pinehill! 
Ehdottomasti isoin keppihevonen, joka minulla on ikinä ollut.

Mörkön jälkeen oli hieman taukoa uusista hevosista, mutta sitten talliin muutti Troublemaker-niminen ori. Rodultaan taisi olla haflinger. En muista enää keneltä sen ostin. Nimi vaihtui alussa parikin kertaa, jossain vaiheessa se oli Rey Aaron tai jotain vastaavaa. :'D

VE.Night of the Comet. Connemara -tamma, mikäli en nyt rotua aivan väärin muista. Myös Comet oli ostokki ja asuikin tallissa aika pitkään. Se oli yksi suosikeistani, mutta jostain syystä en ratsastanut sillä kovinkaan paljoa.

Seuraavana oli tälläinen kirjava tapaus. Aachenponi CH. A'la Joy eli tutummin Joy. Tamma oli itse tekemäni, tein sen jostain jämäpaloista, joten sen kaula oli häiritsevän kapea ja korvat aivan liian pikkiriikkiset.

CH.Arapaho "Blondi", saksanratsuponi, tamma. Blondi asui tallissa pidemmän aikaa ja oli jatkoa ratsuponikasvatukselleni, joka oli suhteellisen aktiivista tuolloin. Blondia olen nähnyt viimeisen vuoden aikana instagramin puolella, eli se on vielä hengissä! :)

Kirjava ori, jonka nimi oli vain Charlie. Se oli uusi versio edellisessä postauksessa esiintyneestä Fiore Selvaggiosta, jonka siis purin osiin ja tein osista uuden hevosen.

Rosebriar-tamma oli muistaakseni joku welsh. Huvikumpuranchin tekemä, ostin. Muistan edelleen, miten Rosen turvassa oli jotain mustaa jo silloin kun otin sen kuoresta, mutta onneksi tämä ei pahemmin minua haitannut.

Tällä hevosella oli alun perin valkoinen papurikkokuvio, mutta poistin sen, koska se ei mielestäni sopinutkaan Scarletille. Orin kokonimi oli Diverso Scarlet.

Edellisessä osassa esiintyneen Sweetien kankaassa oli joissain kohdissa suuria, tummempia läikkiä, joten purin sen ja tein paloista Gribban. Issikkatamma kyseessä. :)

Toinen blackout tulee tämän orin kokonimen kohdalla. Knape oli kutsumanimi ja rotu shettis.

Geysir-ori oli pitkään ilman rotua, jota taisinkin vaihtaa useamman kerran, sen takia ei ole enää mitään mielikuvia sen rodusta. 
Tässä vaiheessa tuli lähinnä purettua vanhoja hevosia ja tehtyä niistä uusia.

Nikita lienee ollut joku ratsuponi. Ostin sen halvalla kaveriltani ja kunnostin sen = avasin saumat ja kaiken, koska sen toinen sivupala oli väärin päin (fleecen nurja puoli).

Pidemmän aikaa mulla oli muistaakseni neljä miniponia, jotka oli lähinnä vain koristeina; niillä ei ollut nimeä. En löytänyt kuvia kuin tästä ruskeasta, mutta kaksi oli ainakin kirjavia.

W.M. C.B eli Sepe oli ostokki; issikkaori. Sepe asui mulla tosi kauan ja tykkäsin siitä paljon.

CH. Dark Cocoa eli Kaakao oli suomalainen ratsuponi. Voitin kyseisen hepan Huvikumpuranchin arvonnasta! En ollut uskaltanut haaveillakaan voitosta, joten olin hirveän onnellinen kun sain tamman. <3

CH. Buwhclai oli roduton ori, joka ei oikeastaan asunut tallissani. En tainnut sillä ratsastaa juuri ollenkaan, mutta en viitsinyt sitä jostain syystä pitkään aikaan myydäkään. Muutenkaan en vielä tuolloin viitsinyt myydä hevosia, joten niitä kertyi aikamoinen määrä!

Norne -irlannincob-ori, joka asuu nykyään @sakurantalli lla. Herra oli tehty viime osan Barok Equador-orin jäänteistä. Norne on yhä ehdottomasti yksi suosikkihevosistani.

Happy Little Pearl - tamma joka ei koskaan saanut lempinimeä. :D Rodusta ei enää hajuakaan, asuu nykyään @tammatallidelight in luona.

Seuraavaksi tein tälläisen miniponiruipelon - pyyhekankaasta! En tiedä mikä kokeilu sekin oli, lopuksi raatelin tämän ja tein paloista uuden, jonka myin.

Tiedot tästä tammasta ovat hukkuneet jonnekin mielen syövereihin, päässäni lyö ihan tyhjää. :D Tämä oli ostos, ja on ollut mukana yhtenä leirikesänä leireillä, itse tuli vähemmän ratsastettua tällä.

Bella-tamma oli myös omaa käsialaani, rodultaan amerikanratsuhevonen. Myös se asui tallissa useamman vuoden.

Nollatoleranssi oli ensimmäinen arabi pitkiin aikoihin. Nolla taitaa olla toisiksi isoin hevonen Mörkön jälkeen, joka minulla on ollut. Tällä hevosella oli myös pisin harja, mitä hepoillani on koskaan ollut, pituutta ainakin 40cm.

Persoonallinen inkkariponi Caddy ei varsinaisesti asunut tallissa, se oli vain ylläpitoponi. :)

Mitä lähemmäs nykyhetkeä tullaan, sitä vähemmän näköjään muistan. :D Ei haisuakaan tämän orin nimestä tai rodusta. Kuitenkin poni oli ostettu Hileeltä.

Gracie. Itsetekemäni tamma, joka oli ensimmäinen uudella kaavalla. Noh, tuossa kaavassahan oli vielä paljon muokkaamista!

Hupe oli luultavasti ratsuponiori. Pidin Hupesta, sillä tein siitä muodoiltaan Jupimaisen, vaikken koskaan tainnutkaan Jupin kaavaa löytää, jos sellainen edes tehtiin. 

Yksisarvis-miniponi, jolla ei ollut nimeä. Tämä oli lähinnä koristeena hyllyssäni. :)

Mila, kokonimeltään CH. Milano. Rodusta ei hajuakaan, sukupuoli tietysti tamma. 

Huh, eiköhän toinen osa ole tässä! :D
Jos joku sattuu muistamaan puuttuvia tietoja tai heppojen nykyisiä asuinpaikkoja, niin saa heittää kommentteihin! :)

Hevoset 84/???

Nyt voittekin veikata, että montako hevosta tallissani/minulla on reilun 18 vuoden aikana ollut jos nyt esiteltyjen määrä on peräti 84!

15 kommenttia:

 1. Anonyymi3/23/2018

  Yksisarvis heppa on hauska terkkuja hepoille täältä meidän hepoilta.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi3/23/2018

  Ja siis itse olen harrastanut keppareita 1 ja puoli vuotta mulla on nyt 5 heppaa

  VastaaPoista
 3. Anonyymi3/23/2018

  Oon alkanu seuraamaan sun blogia joskus sillon ku sulla oli toi ylläpitohevonen :D Onhan siitäki jo aikaa mekosesti vietähtäny

  -kht Rudfaar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siitä on jo melkoisesti aikaa. :D Kiitos että oot jaksanut seurata, vaikkei tää ookkaan ollut mikään aktiivisin blogi! 💕

   Poista
 4. KHT Ruusukumpu🌹3/26/2018

  Oho, ompa ollu paljon hevosia! Sepe on kyllä ihan supersöpö♡ Onko sulla tietoo Sepen nykysestä olinpaikasta? Tää sun blogi on tosi ihana♡*3*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep xD
   Ei valitettavasti, löysin joskus sen omistajan instagramin, mutta olen kadottanut sen. ☹️

   Poista
 5. Anonyymi3/28/2018

  Awww! Toi inkkariheppa on niin söpö <3! Harmi, kun se ei ollut ikinä "oikea sun tallin heppa", vaan ainoastaan ylläpito heppa. Onko sulla tietoa kenellä se nytten on vai onko hän paloina tai uudessa hevosessa? Näistäkin mä osan muistan, mutta jostain syystä en kaikkia, vaikka sun blogia oon aktiivisesti seurannut melko alusta lähtien. Mää oon harrastanut keppareita tosi alusta ja mun eka heppa Pimu (oikealta nimeltään Viherniityn Jella) on ollut mulla 3 vuotiaasta asti xD!
  -Iitu, Moonlightistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Caddy varmasti on vielä hengissä. 😉 Muistaakseni sen omisti (ainakin silloin kun oli mulla ylläpidossa) joku Kht Sinisävel tai joku vastaava. Caddy oli mulla vain noin kuukauden silloin ylläpidossa. 😉
   No onkohan näitä kaikkia edes mahdollista muistaa! 😂

   Poista
 6. Ihania heppoja sulla ollut, ja on vieläkin! ♥ -Kht Saviturpa, khtsaviturpa.blogspot.com

  VastaaPoista
 7. Mörkön kokonimi on The Spirit of the Pinehill! :D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi4/13/2018

  Jee, nyt muistan jo osan näistä hepoista. :3 tuo pieni ruskea miniponi muuten asuu edelleen meillä, kun sen joskus sulta ostin, täältä löytyy sivut: http://khtkissanminttu.suntuubi.com/?cat=23 :)
  ~ Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla että se asuu yhä sulla 💕

   Poista