5/27/2017

Varuste-esittely / Updated

Tässä teille ajantasalla oleva varustepostaus! :D

Entisten asukkaiden varusteita löytyy vanhoista varustepostauksista:
Ponien varusteet
Hevosten varusteet

Dust:
Varusteväri: kultainen
Vaaleanbeiget aachensuitset ketjukoristeilla. Nämä oli alunperin tehty suuttomalle Kaakao-ponille, joten ne ovat periaatteessa kuolaimettomat (kuolaimissa ei ole suuosaa)

Mustat meksikolaiset kultaisilla strasseilla ja irrotettavilla ohjilla. Joku varmasti muistaakin, nämä oli alunperin Tiikerin suitset, mutta valitsin hevosille painotukset, ja Tiikeristä tuli kouluhevonen. Niinpä se ei meksikolaisia tarvitse. :'D

Nahkariimu strasseilla, nahkainen ketjunaru ja vaaleanruskea tähtiloimi, jonka reunassa teddypehmuste. Tämän riimun ostin sm-kisoista Kht Kesäniityltä. <3

Sasha:
Varusteväri: vaaleanpunainen
Mustat koristeelliset yhden korvan lännensuitset

Pinkit turparemmittömät suitset

Tarhasetti: vaaleanpunainen naruriimu, riimunnaru ja vaalenpunainen lammasloimi. Naruriimu oli hiukan liian iso, joten jouduin kieputtamaan "ylimääräisen" narun niskahihnan ympärille. 

Aachensuitset, joita käytetään maastoesteillä. Näissä on irrotettavat ohjat ja perus nivelkuolain.

Tuikku:
Varusteväri: pinkki+violetti
Kuolaimettomat Lg-suitset leopardikoristeilla. Lisäksi ostin Tuikulle sm-kisoista Kht Frozenmoonilta ihanat pyöröpunotut ohjat. :3

Violetti vohvelikankaasta tehty loimi ja tummanpunainen pilviloimi, jonka voitin Spring Cupeista.

Koristeelliset lännensuitset ja rintaremmi.

Jupi:
Vasrusteväri: turkoosi+vaaleansininen
Kaulapanta nimilaatalla (kyllä, hevosillakin voidaan käyttää "kaulapantaa", lähinnä se on käytössä imppaamisen estämiseksi, Jupilla ei kuitenkaan sen takia)

Mustat nimikoidut suitset irrotettavalla turpahihnalla. Turpahihnassa turkooseja strasseja ja otsapannassa strasseilla "kirjoitettuna" JUPI

Nahkariimu vaaleansinisillä strasseilla. Tämänkin riimun ostin Kht Kesäniityltä sm-kisoista. Se on vähän liian pieni isopäiselle Jupille, mutta menee juuri ja juuri. XD Vaaleansininen naruriimu ja vaaleansinivalkoinen riimunnaru.

Turkoosit kuolaimettomat Indian Bosal-suitset letitetyllä otsapannalla ja irrotettavilla ohjilla.

Ruskea nahkariimu ja vaaleansininen fleeceloimi.

Siniset suitset hieman erikoisemmalla turpahihnalla ja mustalla otsapannalla (olen unohtanut näiden suitsien/turpahihnan nimen, joten jos joku muistaisi, niin saa kertoa!). Näistä suitsista oon tykännyt hirveesti jo siitä astin kun tein ne. :3

Valkoiset hackamoret vaaleansinisillä pehmusteilla sekä valkoinen rintaremmimartingaali, jota käytetään useimmiten näiden hackamorejen kanssa.

Kingi:
Vasrusteväri: vaaleanvihreä+valkoinen
Valkoiset enkut D-kuolaimilla ja vaaleanvihreällä otsapannalla. Irrotettavat, pyöröpunotut ohjat ja vaaleanvihreä martingaali irrotettavalla martingaaliosalla.

Valkoinen riimu turpa- ja niskapehmusteella ja kirkkaanvihreä toppaloimi.

Kirkkaanvihreä naruriimu, vihreä riimunnaru ja vaaleanvihreä fleeceloimi. Loimessa on kuminauhakiinnitys, eli loimi pitää pujottaa hevosen päälle.


Valkoiset turpahihnattomat suitset D-kuolaimilla ja irrotettavilla, letitetyillä ohjilla.

Vaaleanvihreä nivelkuolain tuteilla. Näitä en ole ehtinyt vielä laittaa Kingin suitsiin, mutta tarkoituksena on laittaa jompiin kumpiin.

Poju:
Vasrusteväri: sininen+vaaleansininen
Koulukanget valkoisilla, pyöröpunotuilla ohjilla.

Musta tekonahkariimu sinisillä kimalteilla ja nimilaatalla. Sininen fleeceloimi kahdella remmillä.

Vaaleansininen naruriimu ja riimunnaru.
Musta näyttelyriimu.

Siniset meksikolaiset nelirenkaisella olympiakuolaimella ja suitsiin sopiva martingaali. Näissä suitsissa ohjat on valitettavan lyhyet, eli ne on periaatteessa tuntumalla koko ajan :/ Ostin nämä leirilläni olleelta silloiselta Kht Firegatelta ja kovasti olen tykännyt. :3

Rocky:
Varusteväri: keltainen
Keltaiset enkut letitetyllä turpahihnalla ja D-kuolaimella. Tekonahasta tehdyt, pyöröpunotut ohjat.

Tarhasetti: mustakeltainen fleeceloimi, keltainen naruriimu ja ketjunaru.

Kirkkaankeltainen martingaali, jonka ostin sm-kisoista.

Montésuitset ja -ohjat, rintaremmi ja obersekki. Nämä ravi-/montésuitset olen omistanut jo useamman vuoden, mutta nyt lisäsin turpahihnaan keltaisen pehmusteen. :3

Musta toppaloimi keltaisilla yksityiskohdilla ja hihnoilla, musta nahkariimu keltaisilla pehmusteilla.

 Tiikeri:
Varusteväri: punainen
Fleeceriimu ja tähtikuvioinen loimi tarrakiinnityksellä. Aikaisemmin tämä riimu on toiminut jouluriimuna, mutta nyt laitoin sen Tiikerin riimuksi, koska sille sopi punainen. :3

Koulukanget ohuella nivelkuolaimella ja kangella. Turpa- ja otsahihnassa valkoinen fleecepehmuste. Nämä suitset oli aiemmin Pojun, mutta Poju sai toiset kanget, koska se ei tarvitse kangen lisäksi niveltä, mutta Tiikeri tarvitsee. Eli ei tarvinnut alkaa vaihtamaan kuolaimia.

Punainen naruriimu ja riimunnaru.

Mustat suitset kangella ja punaisilla strasseilla "rennompia" päiviä ja maastoilua varten. Myös erityisesti maastoilua varten löytyy Tiikeriltä rintaremmi punaisilla pehmusteilla.

Punainen nylonriimu mustilla strasseilla. (jos joku saa päähänsä tämän riimun nimen, niin pliis kerro :'D) Punainen toppalpimi harmaalla pehmusteella. Loimen sain joululahjaksi Kht Snowstormilta, mutta tuunasin siitä Tiikerille sopivan kokoisen.

Mistä varusteesta/varusteista tykkäät eniten? :)

12 kommenttia:

 1. Oi nuo Tuikun länkkärit on ihanat

  VastaaPoista
 2. Nimetön5/30/2017

  Lemppareitani ovat Dustin mustat meksikolaiset, Tuikun länkkärit, Jupin turkoosit indian bosal-suitset, Jupin hackamoret ja Rockyn keltaiset enkut. (Huh, aikamoinen litania)
  Kiva et teit taas tälläsen postauksen! Nyt ollaan ajan tasalla tuon edellisenkin postauksen avustuksella!
  -shetlanninponi1 (Howrsesta tuttu)

  VastaaPoista
 3. Nimetön5/30/2017

  Ihana postaus! Pakko vaan korjata toi et se sanotaan painotus eikä panostus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Joo, sielä on sattunut joku kirjoitusvirhe-paholainen XD Korjaan asian ;D

   Poista
 4. muuten saisko sulta sellasen tilarin et sillä ei olis esim.silmiä, korvia, harjaa tai mitään sellasta että se olis vaan ommeltu ja täytetty tai kuinka paljo sellanen maksais?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen aina hevoseni loppuun (joskus saatta tulla myyntiin keskeneräisiä tee-se-itse-heppoja), eli ei voi tilata keskeneräistä ;)

   Poista
 5. Lemparini oli Tiikerin koulukanget ja pojun meksikolaiset.

  VastaaPoista
 6. Tiikerin ekan varuste kuvan selitys oli vähän sekava, muuten hyvä postaus. Lemppareita oli Sashan aachensuitset ja Pojun meksikolaiset ja näyttely riimu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjestas XD Kiitos, että huomautit, korjaanpa sen :D

   Poista
 7. Rocky oli aina paras harmi kun Snea on myyyy enkä voinu ostaa sitä

  VastaaPoista
 8. Nimetön7/31/2017

  Ootko tehnyt nää kaikki itse =-O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole aivan kaikkia tehnyt itse, muutama on ostettuja/saatuja :)

   Poista