1/22/2017

Hevoseni: Dust

Hevosesittelyitä jatkaa tallin veikeä monitoimiponi Dust!


Dustin kokonimi on CH. Stardust In Your Eyes.
Dust on Ranskanratsuponitamma, tallin oma kasvatti, rekisteröity SKPR:ään. Kuten varmaan tiedättekin/huomaattekin, Dust on vaaleanrautias läsipää, jolla on hieman pinkkiä turvassa. Se on tehty fleecestä, harja on mohairia.


Dust on syntynyt vuonna 2014, sen isä on tallin entinen hevonen NA. Fastello ja emä NA. Andromeda Ascendant.
Tamma ei ole omaa käsialaa, sillä ostin sen Kht Cecilialta. Näin myynti-ilmoituksen sattumalta ja olin heti myyty, Dust oli selvästi mun poni. Ei sillä hintaakaan ollut kuin muistaakseni 40€ täytteineen. :)


Kuva vuoden 2016 alusta kun alettiin treenaamaan kouluratsastusta tavoitteellisemmin

Dust on rauhaton poni ja vielä hieman varsamainen nuoren ikänsä takia. Se tulee kuitenkin hyvin toimeen tallin muiden hevosten kanssa.
Kouluratsastuksessa Dust toimii kuin unelma, näyttävine ja liidokkaine askelineen se on kuin luotu kouluradalle. Liikkeet sujuu helposti vaativa A-tasolle saakka, eli kovin vaativia liikkeitä ei olla vielä harjoiteltu, mutta tarkoitus olisi tamman kanssa kehittyä lisää.
Esteilläkin Dust toimii hyvin, se ylittää esteet suurella ilmavaralla, jos suinkin mahdollista. Ratana ollaan hypätty 80cm ja yksittäisenä 85cm. Joskus se saattaa kuumua esteillä, varsinkin jos on ollut pidempää taukoa liikunnasta.
Maastossa Dust on tavalliseen tapaansa energinen, joskus hieman säikky, jolloin kaikki pusikot pitää tarkistaa mörköjen varalta. 


Dustilla on kisattu niin esteillä kuin koulussa, tamma on myös ollut kaksissa URL-näyttelyissä, sijoittuen molemmilla kerroilla kolmen parhaan joukkoon. Jatkossa tullaan kisaamaan erityisesti kouluratsastuksessa ja kiertämään näyttelyitä.

Jos tiedät jollain olevan URL näyttelyn, niin kerrothan kommenteissa! :)

6 kommenttia:

 1. Anonyymi1/22/2017

  Dust on niin söpö!<3
  T: shetlanninponi1 (Howrsesta tuttu)

  VastaaPoista
 2. täpsykkä,kht furry world1/29/2017

  Voi että! Dust on supersöde!!
  (Ps. Milloin teet taas postauksen ? (; täällä ootellaan jo!)

  VastaaPoista
 3. Liityin lukijaksi (; ihana blogi tää!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi2/16/2017

  Dust on mun lemppari sun tallista (:

  VastaaPoista
 5. Anonyymi9/18/2017

  Miten keppihevosen voi rekisteröidä SKPR:rään? Kiinnostais tietää, niin jos joku tietää niin voiko kertoa? Kiitos muuten näistä ihanista sivuista kht ciaro!

  VastaaPoista
 6. SKPR:n sivuilta löytynee ohjeet ;)
  http://viuhku.net/skpr/rekisteri_lomake.php

  VastaaPoista