2/17/2015

Hevoseni: NA. Jupiter


*Klikkaa NA. Jupiter- kuvakansion auki, kuvamäärä hipoo kahta tuhatta. Kappas, täälähän on toinenkin kansio, joka kantaa nimeä Juppeli. Klikkaa sen auki. Kuvamäärä sielä näyttää 500.* 
Hupsista.. xD Mulla on yhdestä, siis _yhdestä_ ainoasta ponista yli 2500 kuvaa.. Cx

Voinette jo kuvamäärästä päätellä, miten tärkeä tämä poni on minulle. Jupi on Ranskanratsuponi- ori. Väriltään Jupi on rautias, ja sillä on päässään tähtipiirto.

Ikää Jupilla on noin kolme vuotta, mutta herra on jo yhden varsan, Liskon isä. 
Jupilla on kaksosveli, NA. Fastello, sekä puoliveli CH. Equando, joka muuttaa luultavasti pian talliin.

Teimme Jupin yhteistyöllä parhaan kaverini Hileen kanssa vuoden 2014 keväällä. Olin jo tekovaiheessa todella tyytyväinen, mutta lopputulos oli ihanempi, mitä osasin odottaa. :3

Jupi on se lellikki, äärettömän rakas hevonen, jota en voisi ajatellakaan myyväni, en sitten mistään hinnasta!

Jupin kanssa yhteistyö sujuu moitteettomasti ja.. Ääh. turhaan yritän keksiä sanoja kuvaamaan Jupin luonnetta. Jupin luonteeseen kuuluu niin monta ulottuvuutta, ettei niitä kaikkia voi kirjata ylös. Jos nyt yrittäisin jotenkin pariin sanaan sen kuitenkin supistaa... Jupi on vilkas, ja sen katse on niin elollinen. :D


Ollaan jo ehditty vuoden aikana kiertelemään Jupin kanssa tapahtumassa jos toisessakin. Ollaan oltu mm. ala-asteen kevätkirppari- tapahtumassa, jossa oli keppihevoskisat, ja aiotaan mennä sinne myös tänä vuonna. Ollaan myös oltu Tampereen hevosmessuilla vuonna 2014, ja mietitään sinne ja SM- kisoihin menemistä tänä vuonna.

Tapahtumien lisäksi ollaan kierrelty Jupin kanssa muuallakin. Jupi on päässyt mukaan pyöräilemään, Kalajärvelle leirintäalueelle, ratsastusretkelle keskustaan ja vaikka mihin muualle.

Ollaan myös kisattu, enimmäkseen esteillä, mutta myös parissa koulukisassa ja näyttelyssäkin on tullut käytyä. Ensi viikonloppunakin olisi tiedossa jälleen estekisat ja näyttelyt. :) IRL kisoissa ollaankin muistaakseni aina selvitty kolmen parhaan joukkoon.


Kouluratsastuksessa Jupi hakee muodon täydellisesti ja kaikki taivutukset sun muut sujuvat erittäin hyvin. Jupin askel on tasainen, liidokas ja kevyt. Kouluratsastustaso orilla on GP, ja seuraavaksi aletaankin harjoittelemaan korkean koulun liikkeitä.


Esteitä ollaan kesällä hypätty 130cm yksittäisesteinä ja ratana noin 90cm. Maastoesteitä ollaaan hypätty vasta 50cm. Jupi loistaa esteillä ja se haluaa aina selvitä kaikenlaisista esteistä kunnialla.

Ennen Jupi säikkyi maastossa kaikkea mahdollista, mutta nykyään se on saanut huomattavasti rohkeutta, eikä enää säiky esimerkiksi niitä puskassa vaanivia lintuja. Yleisesti maastoillessa Jupi on reipas ja valmis menemään vaikka kaikkein vaikeimmastakin pusikosta.

Mulle Jupi on yksinkertaisesti se täydellinen hevonen. <3 Raikkaimmista rakkain <3

9 kommenttia:

 1. Uii:3 jupi on munkin lemppari sun hepoista♥

  VastaaPoista
 2. Anonyymi2/17/2015

  Jupi on vaan niin supersöpö! c:

  VastaaPoista
 3. toivoisin et teet varustepostauksen kaikkien sun keppareiden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niinhän mun onki pitäny... sitte Heinäkuusta lähtien xD Kattoo nyt, koska saan aikaseks Cx

   Poista
 4. Anonyymi2/06/2017

  Juppeliiii!!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3......

  VastaaPoista
 5. Anonyymi7/22/2017

  Jupiiiiiiiiii!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 6. Jupiii. On sekin kyllä suloinen

  VastaaPoista
 7. Anonyymi7/06/2019

  Jupi <3 nii ihana ❤️❤️❤️ se on ylivoimaisesti mun lemppari sun hepoista!!! Terkkuja Juppelille! <3

  VastaaPoista